Θανάσης Παφίλης: Δυνατό ΚΚΕ απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση

Παφίλης

Το δίλημμα των εκλογών είναι αν την επομένη των εκλογών, ο λαός θα ενισχύσει το ΚΚΕ, ώστε στην κυβέρνηση  – που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή – θα υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση που θα εμποδίσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, θα διεκδικήσει την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και θ’ ανοίξει το δρόμο για μια φιλολαϊκή διέξοδο για τη χώρα μας. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παφίλης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Κρήτη». 

Ερωτηθείς για την απλή αναλογική, εξέφρασε τη στήριξή του Κόμματος σε αυτό το σύστημα γιατί αποτυπώνει και καταγράφει με ακρίβεια αυτό που ψηφίζει ο κόσμος και δεν “κλέβει” έδρες από τα κόμματα, όπως κάνουν τα άλλα συστήματα.

Οσον αφορά τις προτάσεις για συνεργασίες ή ανοχή σημείωσε ότι το ΚΚΕ το χωρίζει χάος από τα αστικά κόμματα και δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους με δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά και την προσήλωσή τους στην πολιτική της ΕΕ που υπηρετούν πιστά και φέρνει νέα μέτρα το επόμενο διάστημα. Παρέπεμψε στις δηλώσεις Στουρνάρα κ.α. που μιλούν για «αυστηρό δημοσιονομικό χώρο» μετά τις εκλογές, που δεν επιτρέπει να δώσουν αυτά που λένε προεκλογικά τα πολιτικά κόμματα και κάλεσε τον λαό να μην υποκύψει στα εκβιαστικά διλήμματα που ακούγονται. 

Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε και στο γεγονός της σύμπλευσής τους στα μεγάλα θέματα, που μπορεί να καταλήξει σε συνεργασίες μεταξύ τους, φέρνοντας μάλιστα ως παραδείγματα τη σύμπραξη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στους δήμους Πάτρας, Καισαριανής, Περιστέρι, εναντίον των κομμουνιστών δημάρχων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. 

Καταλήγοντας, κάλεσε τον λαό και τους εργαζόμενους, όπως η νεολαία με την αυξημένη συμμετοχή της στις φοιτητικές εκλογές έφερε πρώτη την «Πανσπουδαστική», να στείλει το ίδιο μήνυμα και στις βουλευτές εκλογές, ενισχύοντας το ΚΚΕ. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...