Θάνατος Πριγκόζιν: Παραστρατιωτικοί της Wagner κινούνται προς τα ρωσικά σύνορα

Το Εθνικό Κέντρο Αντίστασης της Ουκρανίας, επικαλούμενο πηγές στο Μινσκ, αναφέρει ότι παραστρατιωτικοί της ομάδας Βάγκνερ από τη Λευκορωσία φαίνεται να κινούνται προς τα σύνορα με τη Ρωσία.

«Τα κομβόι πιθανότατα κατευθύνονται προς τα σύνορα με τη Ρωσία, αλλά οι λευκορωσικές ειδικές δυνάμεις προσπαθούν να εμποδίσουν τα οχήματά τους να φύγουν», ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές σε ενημέρωση την Τετάρτη, ώρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε τον ηγέτη των μισθοφόρων Γιεβκένι Πριγκόζιν.

Η ομάδα Wagner επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατο του αρχηγού της και με βίντεο υπόσχεται να πάρει εκδίκηση.

Μετά την αποτυχημένη ανταρσία του Πριγκόζιν εναντίον του Κρεμλίνου τον Ιούνιο, η ομάδα Wagner δημιούργησε στρατόπεδα βάσης στη Λευκορωσία και επισημοποίησε μια συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

Το αεροπλάνο του Πριγκόζιν συνετρίβη την Τετάρτη σε περιοχή βόρεια της Μόσχας. Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, στο αεροσκάφος επέβαιναν 7 επιβάτες και 3 μέλη του πληρώματος. Όλοι πέθαναν. Ο θάνατος του Πριγκόζιν ανακοινώθηκε από τηλεοπτικό σταθμό κοντά στο Κρεμλίνο.

Η ρωσική αστυνομία και η Εθνική Φρουρά βρίσκονται σε επιφυλακή στην περιοχή του Ροστόφ, όπου ξεκίνησε η ανταρσία του Πριγκόζιν πριν από δύο μήνες.

Πηγή: Digi24.ro, TASS, ΕΡΤ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...