Θάσος: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Πυρκαγιά στην Βάλμη Ηλείας, Κυριακή 3 Ιουλίου 2022.
(Φωτό αρχείου) (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Θάσο από χθες το βράδυ, στη θέση Λεύκη της Σκάλας Ποταμιάς. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη φωτιά επιχειρούν πλέον 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς αρκετές από τις δυνάμεις έφτασαν στο νησί ακτοπλοϊκώς με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Κεραμωτή Καβάλας.

Συνδρομή παρέχει και ο Στρατός με δύο ελικόπτερα αλλά και τρία μηχανήματα έργου τα οποία προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες αλλά και διαδρόμους για την Πυροσβεστική ώστε να φτάσουν οι δυνάμεις της στο μέτωπο. Επίσης, συμμετέχουν εθελοντές αλλά και υδροφόρες και γκρέϊντερ της Τοπικής Διοίκησης. 

Από αέρος επιχειρούν περιοδικά, 10 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε στάχτη έχει μετατραπεί ένα συμπαγές πευκόδασος, καθώς η πυρκαγιά καίει προς το μεγαλύτερο βουνό του νησιού, το Υψάριο.

Σημειώνεται πως το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύει μέχρι νεοτέρας την κολύμβηση, τη διέλευση σκαφών αλλά και την ψυχαγωγική δραστηριότητα και αλιεία σε συγκεκριμένες σημεία του νησιού καθώς γίνονται υδροληψίες από τα εναέρια μέσα.

Το πρωί δόθηκε μήνυμα προληπτικής εκκένωσης από τα Κοίνυρα της Θάσου προς τα Λιμενάρια μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Νωρίτερα, δύο εθελοντές πυροσβέστες, 26 και 44 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Τ.Ε Θάσου του ΚΚΕ: Να εξασφαλίσει εδώ και τώρα η κυβέρνηση κάθε δυνατό μέσο κατάσβεσης της πυρκαγιάς

«Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες καταστροφικής πυρκαγιάς στο νησί της Θάσου. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να εξασφαλίσει κάθε δυνατό επίγειο και εναέριο μέσο κατάσβεσης. Να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Να ελαχιστοποιηθεί η περιβαλλοντική καταστροφή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ για την πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί από χθες το βράδυ.

Δείτε ακόμα...