The Guardian: Το σύνολο κρουσμάτων λόγω Covid-19 παγκοσμίως είναι 35.228.226

Βρετανικός Τύπος
Βρετανικός Τύπος

The Guardian

Τελευταία παγκόσμια δεδομένα για τον Covid-19. Σύνολο κρουσμάτων 35.228.226. Συνολικοί θάνατοι 1.036.901. Νέες καθημερινά κρούσματα 264.144. Νέοι ημερήσιοι θάνατοι 6.120. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 2.639 φτάνοντας 303.258, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ την Τρίτη. Οι αναφερόμενοι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 12 σε 9.546. Η Πολωνία ανέφερε τον χειρότερο καθημερινό αριθμό θανάτων την Τρίτη, καθώς το υπουργείο Υγείας της χώρας δήλωσε ότι 58 άτομα είχαν πεθάνει. Η χώρα ανέφερε 2.236 νέες περιπτώσεις, κοντά στα 2.367 του Σάββατου – το χειρότερο ημερήσιο σύνολο. Με πληθυσμό 38 εκατομμυρίων, η Πολωνία ανέφερε συνολικά 104.316 περιπτώσεις και 2.717 θανάτους. Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων επιβεβαίωσε 2.093 νέες μολύνσεις και 25 ακόμη θανάτους, τον μικρότερο αριθμό θανάτων που αναφέρθηκαν σε 15 ημέρες. Το υπουργείο δήλωσε ότι τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στις Φιλιππίνες έχουν αυξηθεί σε 326.833, το υψηλότερο στη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ ο αριθμός των θανάτων έχει φτάσει τα 5.865. Το Μεξικό σημείωσε αύξηση των θανάτων και των ημερήσιων περιπτώσεων τη Δευτέρα, σημειώνοντας αύξηση 2.789 και 28.115 αντίστοιχα. Ο καθημερινός αριθμός νέων κρουσμάτων της Ρωσίας αυξήθηκε τη Δευτέρα στο χειρότερο από τις 11 Μαΐου, καθώς οι αρχές ανέφεραν 11.615 νέες μολύνσεις σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων 4.082 στη Μόσχα. Οι αρχές δήλωσαν ότι 188 άτομα είχαν πεθάνει τη νύχτα, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών σε 21.663. Ο συνολικός αριθμός που έχουν καταγραφεί από την αρχή της επιδημίας ανέρχεται σε 1.237.504, ανέφεραν. Τα συνολικά κρούσματα της Ινδίας αυξήθηκαν κατά 61.267 τις τελευταίες 24 ώρες σε 6,69 εκατομμύρια την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 884 σε 103.569. Η Ινδονησία ανέφερε 4.056 νέες περιπτώσεις, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό λοιμώξεων σε 311.176, σύμφωνα με στοιχεία της ειδικής ομάδας Covid-19 της χώρας. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 121, η υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 30 Σεπτεμβρίου, για να αυξηθεί ο αριθμός των θανάτων σε 11.374.

Βρετανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε από το νοσοκομείο Walter Reed μετά από τρεις νύχτες παραμονής και επέστρεψε στον Λευκό Οίκο. Φορούσε μάσκα καθώς έφυγε, αλλά την αφαίρεσε για να ποζάρει για φωτογραφίες στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου. Ο Τραμπ ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο είπε ότι αισθάνεται καλά και είπε στους Αμερικανούς: «Μην το αφήσετε να σας νικήσει. Μην το φοβάστε». Ο κορονoϊός έχει ήδη σκοτώσει 210.117 Αμερικανούς – ή έναν στους 1.560 ανθρώπους στη χώρα. Ο προσωπικός γιατρός του Τραμπ είπε ότι ο πρόεδρος «δεν ήταν ακόμη εντελώς καλά» αν και πληρούσε τις προϋποθέσεις να πάρει εξιτήριο. Ο πρόεδρος εξακολουθεί να έχει τον ιό και εξακολουθεί να είναι μεταδοτικός. Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες της χώρας, δήλωσε ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να έχει «υποτροπή» στην κατάστασή του.

Ο Λευκός Οίκος δεν θα πραγματοποιήσει ανίχνευση επαφών για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση που έγινε στο Rose Garden για τον διορισμό της ανώτατου δικαστή Amy Coney Barrett, παρά τις επιβεβαιωμένες μολύνσεις τουλάχιστον 11 παρευρισκομένων, σύμφωνα με νέα έκθεση των New York Times. Οι παρευρισκόμενοι δεν φορούσαν μάσκες ούτε τηρούσαν τις κοινωνικές αποστάσεις, ενώ αυτοί που στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί  με τον Covid ήταν ο Donald Trump, η Melania Trump, η Kellyanne Conway, ο γερουσιαστής Mike Lee, ο γερουσιαστής Thom Tillis, ο Rev John Jenkins, ο Chris Christie και ο Kayleigh McEnany.

Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα σχεδιάζουν να ανοίξουν τα επαγγελματικά ταξίδια μεταξύ τους αυτήν την εβδομάδα. Η Παπούα Νέα Γουινέα ανοίγει τα σύνορά της σε άτομα από τέσσερις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης. Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι απόδημοι και άλλοι κάτοικοι, καθώς και ταξιδιώτες σε σύντομα επαγγελματικά ταξίδια, θα μπορούν να εισέλθουν από την μια χώρα στην άλλη, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αρνητικές δοκιμές για τον κορονοϊό και παρέχουν λεπτομέρειες για τα δρομολόγια τους.

Οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ασία έχουν ανακάμψει λίγο μετά τα θετικά σχόλια του Τραμπ για την υγεία του. Το FTSE100 στο Λονδίνο αναμένεται να ανοίξει περίπου στο 0,2%.


Sky News

Ο Trump λέει «Ίσως είμαι άνοσος» καθώς φεύγει από το νοσοκομείο μετά από τρεις νύχτες. Ο πρόεδρος παραμένει μεταδοτικός, αλλά έχει εκπληρώσει ή υπερβεί τα πρότυπα απαλλαγής από το νοσοκομείο, λέει ο γιατρός του. Λίγο μετά την επιστροφή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κυκλοφόρησε δύο βίντεο – ένα από το ταξίδι του, συνοδευόμενο από ορχηστρική μουσική, ενώ το άλλο μιλούσε σε μπαλκόνι που πλαισιώνεται από αμερικανικές σημαίες. Ο κ. Τραμπ είπε στους Αμερικανούς: «Μην το αφήσετε να σας νικήσει, μην το φοβάστε», παρά το γεγονός ότι περισσότεροι από 210.000 κάτοικοι της χώρας έχουν πεθάνει από την ασθένεια και σχεδόν 7,5 εκατομμύρια επιβεβαιώθηκε ότι έχουν μολυνθεί.  “Θα επιστρέψουμε στη δουλειά, θα είμαστε μπροστά. Ως ηγέτης σας έπρεπε να το κάνω αυτό. Ξέρω ότι υπάρχει κίνδυνος γι’ αυτό, αλλά έπρεπε να το κάνω. Βγήκα μπροστά. Ηγούμαι. Κανείς ηγέτης δεν θα έκανε αυτό που έκανα. Ξέρω ότι υπάρχει κίνδυνος, αλλά τώρα είμαι εντάξει. Τώρα είμαι καλύτερα και ίσως είμαι άνοσος, δεν ξέρω”. Απαντώντας στα σχόλια του κ. Trump, ο Δρ David Nace του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ δήλωσε ότι το COVID-19 εξακολουθούσε να είναι «πλήρης απειλή» και ο Δρ. Σάντιαγια Χαν της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βορειοδυτικού Πανεπιστημίου Feinberg πρόσθεσε: «Τα λόγια του κ. Τραμπ, μπορεί να επιταχύνουν ή να επιδεινώσουν την εξάπλωση». Ο 74χρονος πρόεδρος υποσχέθηκε επίσης ότι τα φάρμακα που αναπτύσσονται για τη θεραπεία του ιού “όλα εγκρίνονται” και τα εμβόλια “έρχονται στιγμιαία”. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά το εμβόλιο δεν αναμένεται να είναι ευρέως διαθέσιμο μέχρι το επόμενο έτος.


Metro

Ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε να προσπαθεί να αναπνεύσει καθώς στάθηκε προκλητικά έξω από τον Λευκό Οίκο χωρίς μάσκα προσώπου. Ο πρόεδρος έβγαλε τη μάσκα του καθώς επέστρεψε στην επίσημη κατοικία του στην Ουάσιγκτον, μόλις τρεις ημέρες μετά τη νοσηλεία με κοροναϊό. Είπε σε δημοσιογράφους ότι ένιωθε «πολύ καλά» και δεν στεκόταν κοντά σε κανέναν χωρίς μάσκα. Καθώς στάθηκε στα σκαλοπάτια, οι άνθρωποι ανέφεραν ότι ο πρόεδρος αναπνέει έντονα και «υπέφερε από τον πόνο», υποδηλώνοντας πιθανώς ότι εξακολουθεί να πάσχει από τις επιπτώσεις του ιού. Η κατάσταση έχει αφήσει πολλούς ασθενείς με κοροναϊό με δύσπνοια, χρόνια κόπωση και ζάλη για μήνες μετά την αρρώστια. Η Δρ Zoe Norris είπε ότι ο Τραμπ δεν έδειχνε καλά στις φωτογραφίες και στο βίντεο από τον Λευκό Οίκο. Είπε στο BBC Breakfast: «Έχει σαφώς κάποια δυσφορία στην αναπνοή του. Αυτός δεν είναι άνθρωπος που είναι καλύτερα». Ο Τραμπ λέγεται ότι φοβάται να φαίνεται «αδύναμος» στις κρίσιμες τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου και έγραψε νωρίτερα στο Twitter λέγοντας στους Αμερικανούς «Μην φοβάστε». Ο δημοκρατικός του αντίπαλος Τζο Μπάιντεν επέκρινε τη στάση του προέδρου που αποφεύγει να φοράει μάσκα, λέγοντας ότι ήταν «υπεύθυνος» για τη μόλυνσή του.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...