Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των Λαών, ούτε μαγνήτη κινδύνων, ούτε ορμητήριο φονιάδων

ο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS George H.W. Bush (CVN 77)
Φώτο Αρχείου / Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS George H.W. Bush (CVN 77)

Άλλο ένα αεροπλανοφόρο, το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το «George H. W. Bush», φθάνει στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον κόλπο της Σούδας, στις 6 Οκτώβρη, με 6.000 πλήρωμα και θα καταπλεύσει στον προβλήτα Κ-14 όπου θα παραμείνει για 4 μέρες μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

«Είναι ανεπιθύμητο το αεροπλανοφόρο “George H. W. Bush” και κάθε μέσο της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας», αναφέρει η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ με αφορμή τον ελλιμενισμό του αεοπλανοφόρου, σε μια περίοδο μάλιστα που κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία μεταξύ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και της καπιταλιστικής Ρωσίας για τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου της περιοχής. 

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί τον χανιώτικο λαό και τη νεολαία του νομού, μέσα από τα σωματεία, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, όλους τους φορείς του οργανωμένου λαϊκού κινήματος να διατρανώσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στον ελλιμενισμό του συγκεκριμένου αεροπλανοφόρου. 

Καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ για την πολιτική που εφαρμόζει -με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων- και εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα μας σε αυτούς τους ανταγωνισμούς, που «όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την ασφάλειά μας, αντιθέτως τα Χανιά μετατρέπονται σε μαγνήτη κινδύνων, με τις στρατιωτικές βάσεις να έχουν στοχοποιηθεί από τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ». 

Το ΚΚΕ καλεί τον χανιώτικο λαό να δυναμώσει την πάλη του, ώστε να εμποδιστεί η μετατροπή του κόλπου της Σούδας σε μόνιμο σημείο στάθμευσης των αεροπλανοφόρων, των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ που δρουν στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Για να κλείσει τελικά η δολοφονική βάση της Σούδας, το “διαμάντι” του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, στρατηγικό ορμητήριό του και στον πόλεμο στην Ουκρανία».

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...