Θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών θέτει εκ νέου η τουρκική κυβέρνηση

Θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών θέτει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και πάλι η Άγκυρα, την ώρα που στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ αναλώνεται σε νέα ευχολόγια απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, «κλείνοντας το μάτι» στα παζάρια για επώδυνες διευθετήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων. 

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, από τα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, όπου βρίσκεται, εξαπέλυσε νέες απειλές: «Αυτός που εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου παραβιάζοντας κατάφωρα τις διεθνείς συμφωνίες είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας. Εάν ο αφοπλισμός των νησιών στο Αιγαίο δεν πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των νησιών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών» δήλωσε.

Αναφερόμενος στο κυπριακό ο Οκτάι, ισχυρίστηκε ότι «ο στομαχόπονός τους είναι επειδή οι Τουρκοκύπριοι σήκωσαν κεφάλι, ζουν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι με τη σημαία τους, τη γη τους και έχοντας τη δική τους εθνική βούληση» και είπε ότι η Ελλάδα ζητήσει τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «η πραγματικότητα στην Κύπρο δεν πρόκειται να αλλάξει και η ιστορία στα Κατεχόμενα θα γραφτεί με τους μουτζαχεντίν».

«Η υποστήριξη της Τουρκίας προς την ΤΔΒΚ (σ.σ. όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος η Άγκυρα) είναι σταθερή και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Οι πολιτικές της δυσφήμισης και του εκφοβισμού δεν μπορούν να μας πάνε πίσω», είπε και πρόσθεσε πως «την περασμένη εβδομάδα, κατά την επίσκεψη στην ελληνική πλευρά (της Κύπρου), ο Έλληνας πρωθυπουργός συνέκρινε αυτό το νησί, στο οποίο βασιλεύει η ειρήνη, με την Ουκρανία και προσέβαλε την ειρηνευτική επιχείρηση. Επιπλέον, αυτά τα πράγματα είναι αντίθετα με τις διεθνείς συμφωνίες».

Δείτε ακόμα...