Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 43χρονος για όσα κατασχέθηκαν σε Σύνδεσμο οπαδών

Τα ευρήματα της αστυνομίας σε σύνδεσμο οπαδών στη Θεσσαλονίκη
Τα ευρήματα της αστυνομίας σε σύνδεσμο οπαδών στη Θεσσαλονίκη

Σε 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, την υποχρεωτική εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του -αφού του απαγορεύτηκε να παραβρεθεί για τα επόμενα δύο χρόνια σε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της ομάδας του- καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1.300 ευρώ καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας 43χρονος που είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια εφόδων της Αστυνομίας σε 13 Συνδέσμους οπαδών της Θεσσαλονίκης μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην περιοχή Χαριλάου.

Ο 43χρονος κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες αλλά και για λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια. Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τα λεγόμενα του κατηγορουμένου, με τον εισαγγελέα μάλιστα να αναφέρει πως πρόκειται για επιχειρήματα που δεν στέκουν στην πραγματικότητα και στην κοινή λογική. 

Ειδικότερα ο 43χρονος είπε πως είναι 18 χρόνια μέλος του Συνδέσμου του ΠΑΟΚ στους Αμπελόκηπους, αλλά δεν  γνώριζε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι και ότι είχε κλειδιά για να ανοίξει σε περίπτωση πρόκλησης φωτιάς ή πλημμύρας, επειδή μένει κοντά. Σε ό,τι αφορά σπασμένα «πόδια» από γραφείο και τραπέζι που βρέθηκαν στον χώρο, κατέθεσε ότι ήταν προϊόν πανηγυρισμών από αγώνα προηγούμενης ημέρας, ενώ για τα κασκόλ άλλων ομάδων που κατασχέθηκαν στον χώρο, είπε πως «τα αγοράζουμε για να πικάρουμε τους αντίπαλους οπαδούς και το ίδιο κάνουν κι εκείνοι».

Κατά τη διάρκεια της δίκης, μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου, που ανέφερε πως ο κατηγορούμενος έχει βρεθεί σε εθελοντικές δραστηριότητες του δήμου.

Δείτε ακόμα...