Θεσσαλονίκη: Πάνω από 300 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική μετά τη βροχόπτωση

Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη, πλημμύρες
Πηγή: Thestival.gr

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στη Θεσσαλονίκη από τη κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή από τα ξημερώματα του Σαββάτου, με την Πυροσβεστική να δέχεται περισσότερες από 300 κλήσεις.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει, «300 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος μετά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων σε περιοχές της ΠΕ Θεσσαλονίκης».

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται η έλλειψη ολοκληρωμένων, ενιαίων αντιπλημμυρικών έργων, σχεδιασμού, υποδομών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων, τοπικής διοίκησης και της ΕΕ που θεωρούν «μη επιλέξιμα» τέτοια έργα.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το ρέμα της Πολίχνης έχει ξεχειλίσει με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ακόμη και αυλές πολυκατοικιών, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και υπόγεια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις, ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του δήμου Νέαπολης – Συκεών τρία αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το ρέμα, καθώς και ένα δίκυκλο. Mάλιστα, το ένα αυτοκίνητο ήταν με ανοιχτά φώτα και υπάρχει ο φόβος να βρίσκονταν άτομα εντός.

Ο δήμος Νέαπολης-Συκεών έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Μαυρομιχάλη. Ήδη από νωρίς το πρωί, τα συνεργεία του δήμου πραγματοποιούν προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθούν τα ζητήματα.

Μία οικογένεια σε σπίτι στην οδό Μαυρομιχάλη, πλάι στο ρέμα Ξηροποτάμου που υπερχείλισε για ακόμη μια φορά, έζησε μια εφιαλτική νύχτα. Το σπίτι υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές.

Την ώρα που πλημμύριζε το σπίτι η ηλικιωμένη η οποία έχει υποστήριξη με οξυγόνο βρισκόταν στο ισόγειο. Ο γαμπρός της, την πήρε στους ώμους του και την ανέβασε στον επάνω όροφο.

Επίσης, απομάκρυναν από το σπίτι δύο σκυλιά της οικογένειας για να μην πνιγούν, ενώ τα νερά παρέσυραν και ένα αυτοκίνητο. 

Tην ίδια ώρα οι κάτοικοι που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, έχουν επιστρατεύσει σκούπες σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη ζημιά.

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική από τα ξημερώματα του Σαββάτου για την κακοκαιρία, καθώς μέχρι τις 7:30 το πρωί δέχτηκε τουλάχιστον 300 κλήσεις για αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν σε άντληση υδάτων.

Δείτε ακόμα...