Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο στην Αστυνομική Διεύθυνση για απελευθέρωση των προσαχθέντων

Συλλαλητήριο με απαίτηση να αφεθούν ελεύθεροι οι οκτώ προσαχθέντες πραγματοποιείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης . Ανάμεσα στους είναι μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» και συνδικαλιστές. Αρχικά η αστυνομία είχε κάνει 11 προσαγωγές και άφησε ελεύθερους τρεις. Κατά την προσαγωγή τους τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής που γρονθοκοπήθηκε από αστυνομικούς.   

Οι προσαγωγές έγιναν το μεσημέρι. Μετά την μεγάλη απεργιακ΄’η συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στην ακρίβεια και την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η πορεία των συνδικάτων κατάφερε να φτάσει στο λιμάνι όπου ακούστηκε το σύνθημα «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν τους εργαζόμενους να περάσουν μέσα από το Λιμάνι και έτσι η πορεία συνεχίστηκε προς την Πύλη 11 όπου και οι διαδηλωτές κατάφεραν να «αιφνιδιάσουν» τις αστυνομικές δυνάμεις και να μπουν στο χώρο του λιμανιού. Εκεί φώναξαν συνθήματα όπως «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «ΗΠΑ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

Εκεί η Αστυνομία προχώρησε στις 11 προσαγωγές.

Tην αναίτια και απρόκλητη προσαγωγή του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» Δημήτρη Μαβίδη, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ, έξω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουν σωματεία εργαζομένων.

Η ανακοίνωση: 

«Καταγγέλλουμε την αναίτια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους απεργούς, που στο πλαίσιο της σημερινής μαζικής κινητοποίησής τους, κατέληξαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εκεί έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη.

Καταγγέλλουμε την αναίτια βία εις βάρος των εργαζομένων, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να βρίσκεται στο νοσοκομείο, τις προσαγωγές εννιά συναδέλφων μας και δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ, που κρατούνται αυτή τη στιγμή.

Στο βίντεο που αποστέλλουμε, φαίνεται ξεκάθαρα ο απρόκλητος χαρακτήρας και η αγριότητα της επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε εργαζόμενους έξω από το λιμάνι.

Το “έγκλημα” τους είναι πως δεν θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετατραπεί σε ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ, πως διαδήλωσαν ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στο μακέλεμα λαών.

Αυτό είναι που πονάει την κυβέρνηση, γι’ αυτό αμόλησε ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ενάντια στους εργάτες. Το ότι ο λαός δεν θέλει η χώρα του να χωθεί στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Όλοι στις 18.30, στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, απαιτώντας να απελευθερωθούν άμεσα οι προσαχθέντες, να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον τους».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...