Θέτει ξανά θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και εύρους εναέριου χώρου της Ελλάδας

Με σταθερούς ρυθμούς η τουρκική κυβέρνηση φροντίζει να θέτει το σύνολο των διεκδικήσεών της επί της ελληνικής κυριαρχίας και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ενόψει και της συνέχισης των διερευνητικών επαφών.

Αυτή τη φορά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, με συνέντευξή του στις εφημερίδες «Aksam» και «Hurriyet», θέτει και θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και του εύρους του ελληνικού εναέριου χώρου.

«Οι Έλληνες στρατικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης. Παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις; Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια», αναφέρει στη συνέντευξή του ο Χουλουσί Ακάρ.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε «προκλητικές επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων», ενώ κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για το αίτημά της προς το Βερολίνο για ακύρωση της παράδοσης των υποβρυχίων στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Δείτε ακόμα...