Θήβα: Σε σύσκεψη σωματείων και φορέων μίλησε ο Δ. Κουτσούμπας

Σε μαζική σύσκεψη σωματείων και άλλων φορέων του εργατικού – λαϊκού κινήματος της Θήβας, καθώς και εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση μίλησε απόψε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε την πόλη της Θήβας, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχε και ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Αν. Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ.

Τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέτρα ασφάλειας, άνοιξε ο Αντώνης Τουλουμάκος, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ, ενώ οι ομιλητές ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, συνολικά οι κάτοικοι της περιοχής, τα οποία επιτείνονται σε συνθήκες πανδημίας . Χαρακτηριστικά, το νοσοκομείο της πόλης αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση εντός λεπτού σιγής στη μνήμη του Παναγιώτη Ρωμανά, εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Θήβας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και όλων των θυμάτων της πανδημίας, με αφορμή και την σημερινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Ιατρικός Σύλλογος Θήβας, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας, Εργατικό Κέντρο Θήβας, Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας, Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας – Εύβοιας – Αυλώνα, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Θήβας, Σωματείο Εργαζομένων Eurodrip, Σωματείο Εργαζόμενων Μόρνος, Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΘ, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θήβας, Ομάδα Θήβας της ΟΓΕ, Ομάδα Τανάγρας της ΟΓΕ, Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντιτό, Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΜΑΡ, Σωματείο Χειριστών, Σωματείο Εργαζομένων DASYC, Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλείων Αγίου Ιωάννη (ΛΑΡΚΟ), Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Θήβας, ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Εμπορικός Σύλλογος Θήβας, Δικηγορικός Σύλλογος, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων γυμνασίου Σχηματαρίου, Κινηματογραφική Λέσχη Θήβας, Σωματείο στον όμιλο «Καμαρίδης», Σύλλογος Λογιστών Θήβας, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους της περιοχής.

Το λόγο πήραν οι: Γιώτα Λεμπέση, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Θήβας. Κ. Καπούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τ. Σαμιώτης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, Δ. Καραγιάννης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων, του Εργατικού Κέντρου Θήβας και εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, Γ. Νικολάου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «Εurodrip», Φωτεινή Μητσικώστα, μέλος ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Δ. Θεοδώρου, πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θήβας, Π. Μελισσάρης, πρόεδρος συνδικάτου Φαρμάκου Βοιωτίας – Εύβοιας.

Το σύστημα της εκμετάλλευσης είναι το εμπόδιο για την υγεία και τη ζωή του λαού

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας που επιτρέπουν την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, αλλά εμπόδιο σε αυτό στέκεται το σύστημα της εκμετάλλευσης που περιπλέκει τα προβλήματα του λαού, δεν ενδιαφέρεται για την υγεία και τη ζωή του.

Οι αιτίες που γεννούν όλα τα προβλήματα που αναφέρθηκαν και στη σύσκεψη, σημείωσε, είναι ίδιες. Ενιαία είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και σαν ένας άνθρωπος πρέπει να τα παλέψουμε.

Αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στα ζητήματα που ετέθησαν στη σύσκεψη από τους ομιλητές, ειδικά για την κατάσταση στην υγεία, τονίζοντας ότι αντί να επιλυθούν τα προβλήματα επιδεινώνονται συνεχώς, η χώρα θρηνεί χιλιάδες νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα, ενώ η βασική πρόταση για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας όπου μόνο εκεί μπορεί να ακουμπήσει ο λαός, δεν προχώρησε ούτε τώρα που καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Αναφερόμενος στην περιοχή της Θήβας, με χιλιάδες κατοίκους, δίπλα στην κεντρική οδική αρτηρία, με πολλά εργοστάσια όπου συνωστίζονται χιλιάδες εργάτες, με ειδικούς πληθυσμούς όπως οι πρόσφυγες και οι ρομά, τα στρατόπεδα, οι γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα, το αεροδρόμιο στην Τανάγρα, τόνισε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση του νοσοκομείου που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει ούτε αναισθησιολόγο, αλλά και η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Μίλησε για την εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης, καθώς οι υπηρεσίες ελέγχου είναι υποστελεχωμένες και για την εργοδοσία προέχει το κέρδος. Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης με την εντατικοποίηση, την απληρωσιά κ.α. που επιτείνουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Ειδική αναφορά έκανε σε μια σειρά επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα που υπάρχουν στην περιοχή, και μεθοδικά οδηγούνται σε πορεία απαξίωσης, όπως η ΛΑΡΚΟ, η ΕΑΒ κ.α.

Μίλησε για την κατάσταση στην παιδεία και την απαράδεκτη κατάσταση με τα σχολεία να είναι κλειστά, γιατί δεν πήρε η κυβέρνηση έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα προσθέτοντας κρίκους σε μια αλυσίδα χρόνιων παραλείψεων.

Ακόμα μίλησε για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, όπως και των αγροτών και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανακούφισή τους.

Κλείνοντας, τόνισε την ανάγκη να συγκροτηθεί η κοινωνική συμμαχία, να ενωθεί ο λαός με στόχο αυτούς που έχουν πραγματικά την εξουσία και ξεζουμίζουν το λαό και τον τόπο. Κάλεσε τους εργαζόμενους σε συστράτευση με το ΚΚΕ, σε έναν άλλο δρόμο, και για την επίλυση των άμεσων ζητημάτων αλλά και για το αύριο, για την οριστική και τελεσίδικη επίλυσή τους σε ένα άλλο κοινωνικό σύστημα, με το λαό πραγματικά στην εξουσία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...