Θοδωρής Κωτσαντής: Φοιτητές, αγρότες, εργαζόμενοι να ενωθούν σε ενιαίο μέτωπο αγώνα για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους

«Στον δρόμο της σύγκρουσης και του αγώνα μπορούν να δοθούν λύσεις», σημείωσε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής, σε τοποθετήσεις του σε τηλεοπτική συζήτηση στην ERTNEWS το βράδυ της Παρασκευής, τονίζοντας ότι πρέπει «οι φοιτητές, οι αγρότες στα μπλόκα, οι εργαζόμενοι, που προετοιμάζονται για απεργία στου 28 του Φλεβάρη, να ενωθούν σε ενιαίο μέτωπο αγώνα για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους»

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο Θ. Κωτσαντής είπε ότι έχει απορριφθεί από την συντριπτική φοιτητων και το αποδεικνύει το χθεσινό πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Ανέφερε ότι το ν/σ εισάγει τέσσερις αντιδραστικές τομές: τον άνισο τρόπο εισαγωγής, με την κυβέρνηση να βάζει «ελάχιστη βάση πληρωμής», την υποβάθμιση των πτυχίων, με τριετή πτυχία και αναγνώριση των κολεγίων, τη γενίκευση των διδάκτρων, αρχικά στα προπτυχιακά για ξένους, και το «φαστ τρακ» κλείσιμο τμημάτων.

Ανέδειξε παράλληλα τις ευθύνες και των άλλων κομμάτων που με τον ένα ή άλλο τρόπο συντάσσονται με την εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης και υπογράμμισε ότι διαχωριστική γραμμή είναι το αν είμαστε με την αποκλειστικά δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της ακρίβειας στην στέγη, ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ είπε ότι είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων η μετατροπή του δικαιώματος στη στέγη σε εμπόρευμα, και πρόσθεσε ότι πρέπει να ενισχυθεί η κρατική στήριξη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...