Τι μας έφερε τελικά ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ;

Τι μας έφερε τελικά ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ, είναι ένα ερώτημα που πλανάται. Τα όσα φανερά και κρυφά αποφασίστηκαν στο ταξίδι του Πρωθυπουργού δεν αργήσαμε να τα δούμε.

Το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που βαίνει ταχέως και ολοένα προς το καλύτερο σηματοδοτεί συνέχεια και αύξησξ της ελληνικής εμπλοκής στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

Από την Ουκρανία και τα Βαλκάνια, μέχρι το αμερικανικό LNG και τα…ελληνοτουρκικά το κουβάρι όλο και περιπλέκεται με χαμένο τον ελληνικό λαό.

Για την Ουκρανία, ήδη ανακοινώθηκε συμφωνία της κυβέρνησης στην αποστολή μιας ακόμα παρτίδας με στρατιωτικό υλικό.

Στα Βαλκάνια, που βρίσκονται ξανά σε αναταραχή κι έχουν μετατραπεί σε σκληρό πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, η κυβέρνηση δεσμεύεται να βάλει τη δική της σφραγίδα στην ευρωατλαντική ολοκλήρωση, εξ ου και η περιοδεία του υπουργού εξωτερικών.

Εκεί, όμως κυβέρνηση και τα γνωστά παπαγαλάκια έδωσαν ρεσιτάλ “αποκόμισης κέρδους” απ’ το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι τα ελληνοτουρκικά.

Ωστόσο, δεν πέρασε ούτε εβδομάδα για να δούμε αφενός, μία απότομη κλιμάκωση από πλευρά Τουρκίας στέλνοντας μαχητικά σχεδόν πάνω απ ‘την Αλεξανδρούπολη και βγάζοντας στην καρδιά του Αιγαίου ερευνητικό σκάφος, αφετέρου το “άδειασμα” απ’ τους “συμμάχους” μας, Ευρωπαίους και εξ Αμερικής.

“Βρείτε τα”, είπαν. “Διαφωνίες” οι παράνομες τουρκικές αιτιάσεις και πάνω απ ‘όλα “Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος”.

Έτσι είναι όμως, όταν προετοιμάζει το έδαφος της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, κάτω από την «ομπρέλα» των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, για διευθετήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, που «αγγίζουν» και ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Ιδιαίτερα όσο βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στον πόλεμο, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα κάνουν χρυσές δουλειές με το αμερικάνικο LNG, την ενεργειακή διείσδυση στα Βαλκάνια, τους νέους σταθμούς επαναεριοποίησης, της συμπράξεις με τα μονοπώλια άλλων κρατών, ακόμα και της Τουρκίας.

Ο λαός όμως θα συνεχίσει να πληρώνει πανάκριβη την Ενέργεια και να βουλιάζει στην ενεργειακή φτώχεια. Ο λαός είναι αυτός που μπαίνει σε τεράστιους κινδύνους.

Διέξοδος είναι ο αγώνας σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, την εξουσία του και τους διεθνείς συμμάχους του, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Δείτε ακόμα...