Τι θα συζητήσουν Πούτιν και Ερντογάν στις 29 Σεπτέμβρη

Το γραφείο της τουρκικής προεδρίας ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρ.Τ Ερντογάν στη Ρωσία για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Πούτιν αναμένεται στις 29 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στο Σότσι.

Χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Ρωσία, ενδέχεται να συζητηθούν αρκετά ζητήματα, από τις διμερείς σχέσεις έως την κατάσταση στην Συρία και άλλες περιφερειακές διενέξεις.

Ο Ερντογάν τον Αύγουστο είχε δηλώσει ότι κατά την διάρκεια της προετοιμαζόμενης επίσκεψής του στην Ρωσία προτίθεται να συζητήσει μεταξύ άλλων και τις λεπτομέρειες της αγοράς της δεύτερης συστοιχίας των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Δύο Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν πει την Παρασκευή στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ο Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχουν συνομιλίες αργότερα αυτό το μήνα και πως η βία στη βορειοδυτική Συρία θα είναι πιθανόν το κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «το κύριο σημείο της ατζέντας είναι η Συρία, δηλαδή το Ιντλίμπ, καθώς οι όροι που καθορίζονται στη συμφωνία του Ιντλίμπ δεν έχουν εφαρμοστεί πλήρως».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...