Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ΠτΔ

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκης Σακελλαροπούλου
Πηγή : Eurokinissi

Μέσω τηλεδιάσκεψης ενημέρωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Θέμα της ενημέρωσης οι εξελίξεις γύρω από την δημόσια Υγεία και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την “πρωτοφανή ωριμότητα και υπευθυνότητα του ελληνικού λαού στη συμμόρφωση με τα μέτρα, τα οποία αναγκαστήκαμε να πάρουμε”. Βέβαια, παρά την “ωριμότητα” που δείχνει ο λαός, η κυβέρνηση δεν έχει καλύψει ακόμα τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία.

Τόνισε πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ταχύτερη επανεκκίνηση της οικονομίας, αφού αμβλυνθεί η υγειονομική κρίση. Η οποία θα φέρει μια νέα οικονομική κρίση. Της οποίας τα βάρη, για ακόμα μια φορά, θα κληθεί ο λαός να τα σηκώσει.

“Όλη η Ευρώπη θα βρεθεί σε ύφεση, αυτό είναι κάτι το οποίο είναι δεδομένο. Δεν θα μπορεί και η Ελλάδα να αποτελεί εξαίρεση. Το ζήτημα είναι το πλήγμα, το μεγάλο πλήγμα απ’ αυτή την υγειονομική κρίση, το οικονομικό πλήγμα να είναι όσο το δυνατό λιγότερο βαθύ και από τη στιγμή που θα υποχωρήσει ο υγειονομικός κίνδυνος -δεν είμαστε εκεί ακόμα, θέλω να το τονίσω αυτό- να μπορούμε με σχετικά μεγάλη ταχύτητα να επανεκκινήσουμε την οικονομική δραστηριότητα, πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών ώστε να προλάβουμε μία ενδεχόμενη νέα έξαρση της επιδημίας”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

“Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι ανεδείχθη πάλι μέσα από την κρίση ένας τεκμηριωμένος τεχνοκρατικός επιστημονικός λόγος, ο οποίος νομίζω ότι αποτελεί και μία διακομματική απάντηση στο λαϊκισμό, στην υπερβολή, στα fake news από όπου και αν αυτά προέρχονται”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός, με περίσσια υποκρισία, έκανε λόγο “στη φροντίδα για τους πιο αδύναμους, είτε αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι είτε αυτοί είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο περιθώριο, ενδεχομένως, της κοινωνίας, άνθρωποι με οικονομικά προβλήματα- και τα οικονομικά μέτρα τα οποία πήρε η κυβέρνηση απευθύνονται σε όλους και για αυτό και έχουν ένα χαρακτήρα ισότητας και δικαιοσύνης”.

Η ανυπαρξία μέτρων προστασίας των εργαζομένων αποδεικνύουν την υποτιθέμενη ισότητα και δικαιοσύνη που φέρνουν τα μέτρα της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά, οι απολύσεις μέσα στο Μάρτη φτάνουν τις 100.000.

Από την πλευρά της, η ΠτΔ επιδοκίμασε τις προσπάθειες της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να τις στηρίξουν.

Δείτε ακόμα...