Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου

Φώτο αρχείου

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, σήμερα Κυριακή 8 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου.

Στην ανάρτηση στο twitter αναφέρεται, ότι κατά τη συνομιλία αναζητήθηκαν οι συνθήκες που θα επέτρεπαν τη συνάντηση των δύο πλευρών στο άμεσο μέλλον.

Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης έγινε, τι στιγμή όπου εκδηλώνεται νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας, με τις δηλώσεις του Ερντογάν, ότι την Κυριακή 15 Νοέμβρη θα κάνει πικ – νικ στα Βαρώσια στην Κύπρο.

Επίσης η τουρκική κυβέρνηση πρόσφατα έχει εκδώσει νέα NAVTEX με χρονική διάρκεια μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Αυτή έχει σχέση με νέες ερευνητικές δραστηριότητες του Ορούτς Ρέις καθώς και των συνοδευτικών του πλοίων, του ερευνητικού Αταμάν και Τζένγκις Χαν, νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι ενταγμένες στις πρωτοβουλίες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, σχετικά με την αναζήτηση τρόπων συνάντησης της Ελλάδας και της Τουρκίας, με σκοπό τη συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Επίσης δεν είναι άσχετες με την πρόσφατη δήλωση – προτροπή του Πάιατ, όπου πρότεινε με το γνωστό «διπλωματικό» τρόπο, ότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να προσεγγίσουμε την τουρκική κυβέρνηση και την τουρκική κοινωνία για να χτίσουμε ευκαιρίες συνεργασίας και να εργαστούμε από κοινού ως εταίροι του ΝΑΤΟ.

Δ.Βα

Δείτε ακόμα...