Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν για τις εντάσεις στην Γάζα και την Ιερουσαλήμ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομολογός του Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν τηλεφωνικά τις εντάσεις στη Γάζα και την Ιερουσαλήμ, δήλωσε η Τουρκική Προεδρία την Τετάρτη, καθώς η Άγκυρα επιδιώκει διεθνή δράση εναντίον του Ισραήλ.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα το πρωί της Τετάρτης, καθώς η ισλαμική ομάδα Χαμάς και άλλοι Παλαιστίνιοι μαχητές απαντούν με ρίψη ρουκετών πάνω από τα σύνορα.

Ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να “διδάξει ένα αποτρεπτικό μάθημα” στο Ισραήλ, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα εργαζεται για να ξεκινήσει αυτήν την αντίδραση, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του.

Ο Ερντογάν ζήτησε επίσης να γίνουν εργασίες για την αποστολή διεθνών ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή για να βοηθήσουν στην προστασία των Παλαιστινίων, πρόταση που έχει υποβάλλει η Τουρκία από το 2018.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο ηγέτης των απανταχού Μουσουλμάνων, εκμεταλλεύεται την κατάσταση για τους δικούς του σκοπούς και όχι για το όφελος του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού.

Πηγή: reuters.com

Δείτε ακόμα...