Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Ακάρ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Έκτακτης Υπουργικής Συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022
Ο Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Χ. Ακάρ, στο περιθώριο της Έκτακτης Υπουργικής Συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες / Πηγή: EUROKINISSI

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο της αυξημένης κινητικότητας και των διεργασιών που τρέχουν το τελευταίο διάστημα στα ελληνοτουρκικά, με αφορμή και τις τραγωδίες που χτύπησαν τους στους λαούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ν. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τον Τούρκο ομόλογό του, για τις χιλιάδες θύματα και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού στη γείτονα χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη στην Τουρκία για την αντιμετώπισή τους.

Από πλευράς του ο Χ. Ακάρ μετέφερε στον Ν. Παναγιωτόπουλο τα συλλυπητήριά του για τις πολλές ανθρώπινες απώλειες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει επίσης πως υπογραμμίστηκε η «σημασία διατήρησης της επικοινωνίας και των συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας και συνεργασίας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας».

Δείτε ακόμα...