Τηλεφωνική επικοινωνία του Ν. Δένδια με την υφυπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γ. Σέρμαν

Ν. Δένδιας στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ (τηλεδιάσκεψη) / Δεκέμβρης 2020
Ο Ν. Δένδιας στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ (τηλεδιάσκεψη) / Δεκέμβρης 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Χτες το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υφυπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ W. Sherman. Σύμφωνα με όσα διέχεε αργότερα, συζήτησαν σχετικά με την κατάσταση σε Ουκρανία και Δυτικά Βαλκάνια, όπου οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.

Επίσης την ενημέρωσε για την «πρόσφατη προκλητική ρητορική της Τουρκίας», με την ελληνική κυβέρνηση να αναθέτει σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ρόλο «επιδιαιτητή», με τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Σύμφωνα, εξάλλου, με ανακοίνωση του αμερικανικού Υπεξ, στη συνομιλία τους Σέρμαν και Δένδιας «τόνισαν τη σημασία της προώθησης της αλληλεγγύης και της σταθερότητας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Επίσης, «υπογράμμισαν τη σημασία του συνεχούς συντονισμού μεταξύ των Συμμάχων και των εταίρων του ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων μέσω της προετοιμασίας πρωτοφανών οικονομικών μέτρων, για την αποτροπή της Ρωσίας από περαιτέρω στρατιωτική δράση και επιθετικότητα».

Η ίδια η Σερμαν, αναγνωρίζοντας το ρόλο ευρωατλαντικού χώροφύλακα που παίζει η ελληνική αστική τάξη στην ευρύτερη περιοχή, σε ανάρτηση της μιλούσε για τον «κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...