Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΘΑ – Γάλλου Πρέσβη για τα Rafale

Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος
Φώτο Αρχείου / Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος / Πηγή: Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρέσβη της Γαλλίας Πατρίκ Μεζονέβ είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν το χρονοδιάγραμμα, οι διαδικασίες αλλά και μια σειρά από τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην απόκτηση των γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών Rafale από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

«Στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης εργαζόμαστε πάνω σε ένα φιλόδοξο, αλλά οργανωμένο και καλά μελετημένο σχέδιο για την ανανέωση των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας», τόνισε νωρίτερα ο υπουργός μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο του American Hellenic Institute (AHI) με τίτλο «Ενημέρωση για την Ελληνική Πολιτική Άμυνας».

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ πως το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμά της χώρας είναι φιλόδοξο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τα Rafale θα αντικαταστήσουν τα παλιά Mirage, θα είναι 18 συνολικά στον αριθμό, με τα έξι από αυτά καινούργια ενώ τα υπόλοιπα 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα.

«Ευελπιστούμε ότι θα παραλάβουμε τα πρώτα μέσα στο 2021» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με το σύστημα υγείας να έχει φτάσει σχεδόν στα όρια του και η κυβέρνηση να μην παίρνει κανένα ουσιώδες μέτρο ενίσχυσης της υγείας. Ο λαός έχει ανάγκη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό εκπαίδευσης και όχι αμυντικούς εξοπλισμούς, οι οποίοι έρχονται να εκπληρώσουν τις εξοπλιστικές ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από: CNN

Δείτε ακόμα...