Την εκπαίδευση Ουκρανών στα άρματα «Leopard» θα επιτρέψει η γερμανική κυβέρνηση

Τα γερμανικής κατασκευής τεθωρακισμένα Leopard_2_A5
Φώτο Αρχείου / Τα γερμανικής κατασκευής τεθωρακισμένα Leopard_2_A5

Το «πράσινο φως» του Βερολίνου για να ξεκινήσει η εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών στα «Leoprad 2», έδωσε σήμερα στις χώρες που θέλουν να στείλουν τα συγκεκριμένα άρματα μάχης στο Κίεβο, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, μετά την συνάντησή του με τον γγ του ΝΑΤΟ.

«Οι σύμμαχοι που θέλουν να στείλουν άρματα μάχης Leopard στο Κίεβο μπορούν να αρχίσουν να εκπαιδεύουν τους Ουκρανούς» δήλωσε ο Μπόρις Πιστόριους, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει διχογνωμία» μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ για την αποστολή των βαρέων αρμάτων μάχης στην Ουκρανία και ότι η γερμανική κυβέρνηση θα δράσει γρήγορα, αν υπάρξει θετική απόφαση για το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες που έχουν προμηθευτεί τα άρματα μάχης «Leopard 2», πρέπει να έχουν την σύμφωνη γνώμη της Γερμανίας, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν σε άλλες χώρες, αλλά και από άλλους χρήστες, πέραν των αγοραστών.

«Σε αυτό το κομβικό σημείο του πολέμου, οφείλουμε να προμηθεύσουμε βαρύτερα και πιο προηγμένα συστήματα την Ουκρανία και πρέπει να το κάνουμε γρηγορότερα», είπε ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Συζητήσαμε το θέμα των αρμάτων μάχης. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των συμμάχων θα συνεχιστούν και έχω την πεποίθηση ότι θα έχουμε σύντομα λύση», πρόσθεσε.

«Υποστηρίζουμε την Ουκρανία για να μην χάσει, για να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας», είπε ο Πιστόριους και ισχυρίστηκε ότι «η Γερμανία κάνει για τον σκοπό αυτόν περισσότερα από οποιονδήποτε σύμμαχο, πλην των Ηνωμένων Πολιτειών».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

Δείτε ακόμα...