Την έναρξη υποχρεωτικών εμβολιασμών ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

EUROKINISSI

Την έναρξη των «υποχρεωτικών εμβολιασμών» ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, μετακυλίοντας την ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας στους ανεμβολίαστους και δημιουργώντας όρους κοινωνικού αυτοματισμού, προκειμένουν να κρυφτούν οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες

Έτσι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι:

– Καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, και όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά.

– Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι. Κι αυτό γιατί η ζωή στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος.

– Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «δύο σκιές» εμποδίζουν τη γρήγορη και οριστική έξοδό από τη δοκιμασία: «Η εμφάνιση της επιθετικής μετάλλαξης ”Δέλτα” του κορονοϊού και ένα ποσοστό πολιτών που ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν». Προκειμένου να τους καταστήσει υπεύθυνους για ότι συμβεί από εδώ και πέρα, που η μετάλλαξη «Δ» φουντώνει, τόνισε πως «η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων», για να προσθέσει: «Έχοντας, όσοι δεν εμβολιάζονται, αυτό το δικαίωμα, δεν θα οδηγήσουν τον τόπο σε καθολικές απαγορεύσεις». 

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ως «αποφάσεις που αποδίδουν ελευθερίες σε εκείνους που τις δικαιούνται», που τάχα «συνιστούν μία πράξη δικαιοσύνης προς την πλειονότητα των πολιτών που δρουν με κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία», αποσιωπώντας πως οι ίδιες οι κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες, οι οποίες κάθε φορά ντύνονταν με «επιστημονικό» μανδύα δημιούργησαν το έδαφος για τον φόβο, τον ανορθολιγισμό και την δυσπιστία απέναντι στο εμβόλιο. Άλλωστε, ο πρώτος που υπονόμευσε τους απαραίτητους εμβολιασμούς ήταν η ίδια η κυβέρνηση που επέμεινε στις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συγκεκριμένους φαρμακευτικούς ομίλους, κλείνοντας την πόρτα στο αίτημα να διατεθούν όλα τα ασφαλή εμβόλια. Ο χρόνος που χάθηκε τότε, όταν ξεκίνησε η εκστρατεία του εμβολιασμού ήταν που επέτρεψε στις μεταλλάξεις να κυριαρχήσουν. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...