«Με οργή, με καρδιά, με μυαλό»

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, Τετάρτη 17 Μαΐου

Λίγες ώρες έμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες και λέμε: «Με οργή, με καρδιά, με μυαλό, για ΚΚΕ πιο δυνατό».

«Με οργή» 

Την Κυριακή πάμε στην κάλπη με οργή, γιατί υπάρχουν υπεύθυνοι, ένοχοι, αυτοί και η πολιτική τους. Η πολιτική που τους ενώνει στα μεγάλα. Είναι η πολιτική των «Τεμπών», των πλειστηριασμών, του υπερμνημονίου με τα 350 και πλέον αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, η πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Είναι η πολιτική που χειροκροτεί τους ναζί του τάγματος Αζόφ και ξεπλένει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Χτίζει, φυλακές, ορατούς και αόρατους φράχτες για τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των ανταγωνισμών τους. Παζαρεύει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ξημεροβραδιάζεται στην αμερικάνικη πρεσβεία. 

Με οργή γιατί είναι η πολιτική που μετράει κέρδη και ζημιές, ενώ εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

«Με καρδιά»

Την Κυριακή πάμε στην κάλπη με καρδιά. Με καρδιά για να βγούμε από το παραβάν με το κεφάλι ψηλά. Για να φτάσουμε στην κάλπη με καθαρό βλέμμα. Για να συνεχίσουμε να χαμογελάμε. Γιατί ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε. Γιατί έτσι έχει μάθει ο λαός μας: Όταν στέκεται στα δυο του πόδια, ορθώνει το ανάστημά και έχει το κεφάλι ψηλά, με καθαρό βλέμμα, τίποτα δεν μπορεί να τον νικήσει. 

Γιατί δεν μας χαρίστηκε κανείς και τη δύναμή μας μπορούμε να την καταθέτουμε εκεί που πρέπει: Στο δίκιο, στον αγώνα, στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, που ξέρουμε πού θα είναι την επόμενη μέρα, μαζί μας, με τους πολλούς, για τα πολλά, για όσα έχουμε ανάγκη.

«Με μυαλό»

Την Κυριακή πάμε στην κάλπη με μυαλό. Με μυαλό γιατί με αυτό, με τα χέρια μας, με τον ιδρώτα μας δουλεύουμε και παράγουμε όλα αυτά που μας στερούν. Ψηφίζουμε με μυαλό γιατί πλέον ξέρουμε πως είναι μόνοι τους και όλοι μας και έτσι θα πάμε στην κάλπη. Θα τους φοβίσουμε, θα τους αποδυναμώσουμε όλους- προηγούμενους, νυν και επόμενους, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και  τους λοιπούς επίδοξους διαχειριστές που ετοιμάζονται να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για το σύστημα.

Ψηφίζουμε με μυαλό γιατί η επόμενη κυβέρνηση θα έρθει και το αντιλαϊκό της πρόγραμμα είναι έτοιμο. Ε, λοιπόν και το ΚΚΕ είναι έτοιμο να γίνει η έκπληξη των εκλογών και ακόμα περισσότερο είναι έτοιμο την επόμενη μέρα να συνεχίσει να μπαίνει μπροστά σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη που δίνουμε για να ζήσουμε καλύτερα, από καλύτερες θέσεις.

Με μυαλό, γιατί ψηφίζουμε αντισυστημικά, αντιφασιστικά, αγωνιστικά, και προοδευτικά, όπως μπορούμε και πρέπει.

Ψηφίζουμε λοιπόν ΚΚΕ γιατί όπως το είπε ο Δημήτρης Χατζής, στη νουβέλα του «Μουργκάνα»:

«…φτωχογέννητοι και φτωχοαναθρεμένοι
εργάτες και γραμματικοί, βοσκοί και ζευγολάτες,
είναι στο στρατό μας. Μα πιστεύουν στο δίκιο τους και γι’ αυτό πολεμούνε καλά. Έχουν συνείδηση για το χρέος τους, γι’ αυτό πειθαρχούν στην ομάδα τους και πεθαίνουν όταν χρειάζεται. Μέσα στην αρμονική συμβίωση της πειθαρχημένης ομάδας η καρδιά γαληνεύει και το πνεύμα ισορροπεί. Αγαπούνε τους συντρόφους τους, την Πατρίδα τους, λαχταρούνε τη νίκη. Είναι απλοί και χαρούμενοι. Γι’ αυτό τραγουδούνε τόσο πολύ. Αγαπούνε τη ζωή, τ’ αγαθά της, την ειρήνη. Είναι ήμεροι και συναισθηματικοί. Γι’ αυτό συγκινούνται έτσι εύκολα και δακρύζουνε με το πρώτο.
Έτσι είναι όλοι τους. Πολεμούνε καλά, τραγουδάνε πολύ και δακρύζουνε με το τίποτα».

Τέτοιους βουλευτές θέλουμε, κομμουνιστές αγωνιστές βουλευτές

Αλέξης Πανούσης, δημοσιογράφος, απόφοιτος του μεταπτυχιακού Γεωπολιτικής Ανάλυσης,Γεωστρατηγικής Σύνθεσης και Σπουδών Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...