Βιέννη: Την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

ΙΡΑΝ - Πυρηνικά

Οι «έμμεσες συνομιλίες» μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ για την πλήρη επιστροφή των δύο πλευρών στο πλαίσιο της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης θα συνεχιστούν την Παρασκευή, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Οι «έμμεσες συνομιλίες» διεξάγονται στη Βιέννη, στο πλαίσιο αναφορικά με τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Στις συνομιλίες παίρνουν μέρος διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες από όλες τις πλευρές που συμμετείχαν στη συμφωνία του 2015 και συγκεκριμένα: Από ΗΠΑ και Ιράν (οι οποίοι ωστόσο δεν συναντώνται άμεσα μεταξύ τους, αλλά επικοινωνούν μέσω μεσολαβητών), καθώς και από Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΕΕ, Ρωσία και Κίνα.

Στόχος των συνομιλιών είναι η άρση των αμερικανικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στο Ιράν μετά τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία το Μάη του 2018 και η επαναφορά του Ιράν στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στο πλαίσιο της συμφωνίας πριν από την αποχώρηση των ΗΠΑ.

«Θα συναντηθούμε και πάλι την επόμενη Παρασκευή» δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ πρεσβευτής της Ρωσίας στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), μετά από μία συνάντηση των πλευρών που έχουν απομείνει ενεργές στο πλαίσιο της διεθνούς συμφωνίας, ολοκληρώνοντας ένα τρίτο κύκλο συνομιλιών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...