Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2022.
Δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Την Τετάρτη 11 Γενάρη θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής της δίκης για τον Απρίλη, που υπέβαλε ο συνήγορος της Αλ. Κούγιας, επικαλούμενος άλλες δίκες στις οποίες έχει να παραστεί. 

Την Τετάρτη, η δίκη θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, καθώς στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί σε απολογία από την 35η ανακρίτρια για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Το δικαστήριο σήμερα κλήρωσε τους ενόρκους. Οι ένορκοι που κληρώθηκαν είναι δύο άντρες και δύο γυναίκες, ενώ αναπληρωματικοί θα είναι μία γυναίκα και ένας άντρας. Έτσι, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα έχει απέναντι της στην έδρα πέντε γυναίκες και δύο άντρες.

Αμέσως μετά, το δικαστήριο προχώρησε στην ανάγνωση της κατηγορίας από την εισαγγελέα, καθώς και στην εκφώνηση των μαρτύρων. Στον κατάλογο που εκφώνησε η πρόεδρος περιλαμβάνονται 52 μάρτυρες μεταξύ των οποίων πολλοί γιατροί, νοσηλευτές αλλά και ιατροδικαστής. Εκ μέρους της κατηγορουμένης, όπως δήλωσε ο συνήγορός της, θα κληθούν άλλοι είκοσι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων οκτώ ιατροδικαστές.

Πρώτος μάρτυρας αναμένεται να καταθέσει ο εν διαστάσει σύζυγος της, Μ. Δασκαλάκης.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...