Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Απαράδεκτη ενέργεια της ηγεσίας της ΠΟΕΥΠΣ η προβολή της χούντας στο συνέδριο της

«Απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις την προβολή βίντεο του δικτάτορα Παπαδόπουλου από την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΠΣ), στο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η προβολή βίντεο του δικτάτορα Παπαδόπουλου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας αποτελείται από δυνάμεις που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί μία απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια.

Είναι πραγματικά πρωτοφανές σε συνέδριο Ομοσπονδίας το οποίο θα έπρεπε να ασχολείται με την ανάδειξη και την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πυροσβέστες, να γίνεται προβολή του δικτάτορα Παπαδόπουλου και άλλων στοιχείων από την περίοδο της χούντας καλλιεργώντας με αυτό τον τρόπο απαράδεκτα αντιδραστικά αντανακλαστικά στους πυροσβέστες. Ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται κι αυτοί βάζουν τη χούντα και τον Παπαδόπουλο από την πίσω πόρτα.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο συνέδριο, βουλευτής και αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία, Νίκος Παπαναστάσης κατήγγειλε άμεσα το γεγονός και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε επιδοκιμαζόμενος από αντιπροσώπους του συνεδρίου γι’ αυτή του τη στάση.

Οι δικαιολογίες που προσπάθησε να ψελλίσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ότι η περίοδος της χούντας είναι είτε το θέλουμε είτε όχι ενταγμένη μέσα στην συνολική ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος είναι προκλητικές και επικίνδυνες.

Με αυτό τον τρόπο οδηγούν σε ένα πρωτοφανές ξέπλυμα της επτάχρονης φασιστικής δικτατορίας, η οποία μάτωσε τον ελληνικό λαό, φυλάκισε, εξόρισε, βασάνισε, και δολοφόνησε ακόμα και αντιφασίστες αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Η επτάχρονη δικτατορία είναι καταδικασμένη στη συνείδηση όλου του ελληνικού λαού και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πυροσβεστών, γιατί, μεταξύ άλλων, μετέτρεψε την Πυροσβεστική σε σώμα ασφαλείας με χαρακτήρα και αποστολή ενάντια στο λαό, έδωσε τη δυνατότητα οπλοφορίας των πυροσβεστών, ενέτεινε ακόμα περισσότερο την στρατιωτικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας έχει βαρύτατες ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια της με την οποία προσβάλει το σύνολο των πυροσβεστών.

Ευθύνη έχουν επίσης και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ 25 οι οποίοι αν και παρόντες, ανέχτηκαν το απαράδεκτο γεγονός.

Κάθε τίμιος αγωνιστής συνδικαλιστής αλλά και απλός Πυροσβέστης έχει ευθύνη να απομονώνει το φασισμό, το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τις αντιδραστικές φιλοχουντικές εκδηλώσεις όπου κι αν συμβαίνουν αυτές. Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος να γυρίσουν την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις εκείνες που βρίσκονται εκλεγμένες στο Δ.Σ. και ανέχονται – προωθούν τέτοιες απαράδεκτες απόψεις».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...