Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο και η φονική συνοδεία του, μολύνουν τη Χανιώτικη θάλασσα και τη γη

Αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower» των ΗΠΑ στη Βάση της Σούδας
Φώτο Αρχείου / Αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower» των ΗΠΑ στη Βάση της Σούδας / Πηγή: zarpa.news.gr

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο και η φονική συνοδεία του, μολύνουν με την παρουσία τους τη Χανιώτικη θάλασσα και τη γη. Δεν είναι καλοδεχούμενα! Σε μια περίοδο που οι ανταγωνισμοί οξύνονται, τα αμερικανικά πολεμικά και οι εγκαταστάσεις της βάσης της Σούδας φέρνουν τον κίνδυνο του πολέμου πιο κοντά στα σπίτια του Χανιώτικου λαού, αφού αποτελούν στόχους των όπλων αντίπαλων ιμπεριαλιστών. Ακόμη έχει πλέον αποδειχτεί ψεύτικο το επιχείρημα ότι η παρουσία των πλοίων, οι αμερικανονατοϊκές βάσεις, όπως και γενικότερα οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ καμιά ασφάλεια δεν παρέχουν για το λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας απέναντι στις τουρκικές διεκδικήσεις!

Διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις παρέχουν “γη και νερό” στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς συμμάχους τους. Έφτιαξαν μάλιστα ειδική προβλήτα για αεροπλανοφόρα, μοναδική στη Μεσόγειο! Η επίκληση των επιχειρημάτων για τα ματωμένα δολάρια των πληρωμάτων των πολεμικών, τις διάφορες δράσεις φιλανθρωπίας, τον καθαρισμό ακτών κτλ, είναι στάχτη στα μάτια του χανιώτικου λαού, σε μια προσπάθεια να αναστρέψουν το αντιαμερικανικό πνεύμα που επικρατεί στη μεγάλη πλειοψηφία του. Ούτε τα ματωμένα τους δολάρια, ούτε τα “καλά” τους θέλουμε στα Χανιά!

Οι τελευταίες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ βέβαια ανέβασαν τις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας στο στρατιωτικό τομέα σε ακόμη ψηλότερο επίπεδο. Εγκαινίασαν, διεξήγαγαν και συνέχισαν τον περίφημο “στρατηγικό διάλογο”, προετοίμασαν και υπέγραψαν νέα συμφωνία για πιο “πλούσια” αμυντική συνεργασία. Άπλωσαν το μαύρο χάρτη των αμερικανικών βάσεων σε όλη τη χώρα από τη Κρήτη ως την Λάρισα, το Βόλο, την Αλεξανδρούπολη και τη Θράκη. Η βάση της Σούδας διατηρείται επίσης στο μάτι του κυκλώνα των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ, καθώς ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ συμφώνησαν τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή της.

Καλούμε το Χανιώτικο και όλο τον Κρητικό λαό να γυρίσουν την πλάτη στους φονιάδες των λαών. Να καταδικάσουν τη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και σε αποθήκη όπλων καταστροφής γειτονικών λαών. Όχι στη μετατροπή του νησιού και γενικότερα της χώρας σε πολεμικό στόχο. Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες βάσεις στη χώρα. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και οι άλλες αντίστοιχες συμφωνίες με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ – ΕΕ. Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Γιάννης Ντουνιαδάκης
υποναύαρχος ΠΝ ε.α.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...