Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στο θερμοκήπιο της «θεωρίας των δύο άκρων»

Στο θερμοκήπιο της «θεωρίας των δύο άκρων» εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού. Ο φασισμός υλοποιεί στα «σκοτάδια» όσα το αστικό κράτος δυσκολεύται να κάνει στο «φως της ημέρας».

Τραμπουκισμοί, σιδηρογροθιές, αλυσίδες, τέιζερ, τατουάζ με σβάστιγκες, ύμνοι και στεφάνια σε ταγματασφαλίτες, Γρίβας, ξυλοδαρμός εκλεγμένης μαθήτριας και τόσα άλλα, από την μία «άκρη», σε μια βδομάδα. 

Αλλά κι από την άλλη άκρη (!): Πολιτική ενημέρωση σε πλατείες, σε σχολεία, σε τόπους δουλειάς. Εκλεγμένοι εκπρόσωποι φοιτητών, μαθητών, γονέων κι εργαζομένων ζητάνε συμπαράσταση. Οργανώνουν την πάλη τους ενάντια σε κυβερνητικά μέτρα που χειροτερεύουν τη παιδεία, την υγεία… Μέτρα που εντείνουν την καταστολή. Νόμους που ψηφίστηκαν ή έρχονται και τους φτωχοποιούν.

Η θεωρία των «δύο άκρων» που συγκρούονται και ταυτίζονται, δήθεν, στη βία και τις προθέσεις είναι το «θερμοκήπιο» που εκκολάπτει ότι πιο σάπιο κι εγκληματικό γεννάει ο Καπιταλισμός. Αυτή η θεωρία δίνει το πάτημα στο ίδιο τα κράτος να φωνάζει υστερικά…

«Δεν μπορώ κάνω αλλιώς αφού είναι νόμιμο κόμμα». «Μην μοιράζετε φυλλάδια γιατί τότε θα πρέπει να επιτρέψω και στους άλλους (στους φασίστες)». «Στα σχολεία δεν χωράει πολιτική και Κόμματα» (εννοώντας μόνο το ΚΚΕ και την ΚΝΕ). «Στον Αθλητισμό δεν χωράει η πολιτική»«Βάλτε πλάτη να πάει καλά η εταιρία και κλείστε τ’ αυτιά σας σ’ αυτούς που την εχθρεύονται»«Τεμπέληδες απεργοί»«Άεργοι που κλείνουν τους δρόμους»«Τα συλλαλητήρια προκάλεσαν κυκλοφοριακό έμφραγμα, νεύρα…»«Το σωματείο έχει κομματική ταυτότητα»«Είχαν ραντεβού να δαρθούν»«Το ΚΚΕ έχει ασυλία;»«Στυλιάρια και κράνη είχαν και οι δύο»«Ο χαιρετισμός τους είναι αρχαιελληνικός, δεν είναι ΝΑΖΙ»«Δεν αντιμετωπίζονται τα φασιστοειδή με καδρόνια»«Μην τους καταγγέλλετε… τους διαφημίζετε»

Τελικά ποιος θρέφει το φασισμό, τον ναζισμό, το σκοταδισμό;

Τα φασιστοειδή ανέκαθεν εχθρεύονταν τον συνδικαλισμό των νέων, των εργαζομένων και κυρίως των ένστολων. Ότι ενοχλεί το κράτος και την εργοδοσία το πολεμάνε με λύσσα.

Στις «φιέστες του μίσους» σε Γράμμο, Βίτσι, Μακρυγιάννη κι αλλού μνημονεύουν ταγματασφαλίτες. Αφήνουν λουλούδια στη μνήμη τους. Σε ποιους; Σε αυτούς που ορκίζονταν πίστη στο Ανώτατο Αρχηγό, τον Αδόλφο Χίτλερ. Όταν ο λαός πολεμούσε, πέθαινε απο την πείνα ή βασανιζόταν.

Ο «χώρος» των φασιστικών μορφωμάτων βρίσκεται σε κινητικότητα. Ανταγωνίζονται ποιος θα εκφράσει «πολιτικά» το σκοταδισμό των αντιεμβολιαστών, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία. Ποιος θα κατευθύνει, σε ανώδυνα μονοπάτια για το σύστημα, το ξεπούλημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού από την αστική τάξη και τις Κυβερνήσεις της.

Μόνο το ΚΚΕ τους αντιμετώπισε στα ίσια, παντού και πάντα. Χωρίς πολιτικάντικα και ψηφοθηρικά παιχνίδια. Τους κατήγγειλε καθημερινά. Αποκάλυπτε τις διασυνδέσεις τους με το κράτος, τον υπόκοσμο και την εργοδοσία. Καλούσε το λαό να σηκώσει κεφάλι. Μέσα από ενώσεις, σωματεία, μαθητικά συμβούλια και φοιτητικούς συλλόγους οι κομμουνιστές πρωτοστατούσαν στην απομόνωση των φασιστοειδών και της εγκληματικής ιδεολογίας τους. 

Οργανωμένο σχέδιο

Τα γεγονότα μια χούφτας εγκληματιών ΝΑΖΙ σε Σταυρούπολη, Ηλιούπολη, Θεσσαλονίκη, στο Νέο Ηράκλειο κι αλλού είναι ένα ξαναπαιγμένο οργανωμένο σχέδιο. Είναι οι κινήσεις του Γκαίμπελς στο Βερολίνο το 1927. Βία, ξυλοδαρμοί, εμπρησμοί, τραμπουκισμοί. Ακολουθούν πρωτοσέλιδα. Μετά κάποιες συλλήψεις φασιστοειδών για κατευνασμό του λαού. Φασιστοειδή που αυτοπαρουσιάζονται ως αντισυστημικοί. 

Εδώ όμως ο λαός θα τους χαλά πάντα τα σχέδια. Στην Δυτική Θεσσαλονίκη πήραν την λαϊκή απάντηση που τους έπρεπε. Πλημμύρισαν λαό οι δρόμοι. Το ίδιο γίνεται σε όλη την χώρα με αφορμή τον ένα χρόνο από την ημέρα που ο λαός έβγαλε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή κι έστειλε τα υστερικά σκυλιά της ηγεσίας της στη φυλακή. Γιατί αν ο λαός, με την αποφασιστική και σταθερή στάση του ΚΚΕ, δεν τους αποκάλυπτε συνεχώς από τότε που βγήκαν από τις ντουλάπες τους, κανένα δικαστήριο δεν θα τους φυλάκιζε.

Κόντρα σε όλα τα «παπαγαλάκια» που προσπαθούν, έμμεσα, να επιβάλλουν το μύθο ότι η νεολαία τους ακολουθεί ξανά, έρχεται η πραγματικότητα με πείσμα και τους διαψεύδει. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι πλημμύρισαν τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αθήνα και σ’ όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές κι οι φοιτητές οργανώνονται ενάντια στην βία την αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. Οι εργαζόμενοι συντονίζονται μέσα από τα σωματεία τους και κλιμακώνουν την πάλη τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Οι συνταξιούχοι και οι απόστρατοι ζητάνε πίσω τα κλεμμένα από το μόχθο μιας ζωής. Οι ένστολοι διεκδικούν μέσα από τις Ενώσεις τους καλύτερες συνθήκες υπηρεσίας.

Στόχος των φασιστοειδών τα ΣΑ και οι ΕΔ

Τα φασιστοειδή ιεραρχούν τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στήνουν θύλακες. Κινούνται υποχθόνια και βρώμικα. Οι Ναζί δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα αγνά πατριωτικά αισθήματα όσων υπηρετούν σε Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις. Εκμεταλλεύονται όσους κάνουν τα στραβά μάτια. 

Οι ένστολοι έχουν εμπειρία τώρα. Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το λαό οι ένστολοι έχουν ευθύνη. Κανένας δεν δικαιολογείται να «παρασυρθεί» ξανά. Χρειάζεται να τους αποκαλύπτουν, να τους απομονώνουν, να τους πετάνε έξω από τις Ενώσεις τους. Να ξεπλένουν την υπηρεσία τους από το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Η συμμετοχή και διεκδίκηση, των ενστόλων, μέσα από τις Ενώσεις, καλύτερων συνθηκών υπηρεσίας καθώς και η αντίσταση στα μέτρα αυταρχισμού και καταστολής ενάντια στο λαό είναι το εμβόλιο κατά του ιού του φασισμού – ναζισμού σήμερα.

Μαρκόνης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...