Το δίκιο και η αλήθεια δεν φιμώνονται

11η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (11η ΜΣΕΠ) Ζήρος Σητείας - Κρήτη
Φώτο Αρχείου / 11η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (11η ΜΣΕΠ) Ζήρος Σητείας – Κρήτη / Πηγή: HAF

Η προσπάθεια φίμωσης των στρατευμένων και των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά φυσικό επακόλουθο μιας μακροχρόνιας πολιτικής που προσπαθεί απεγνωσμένα να σωπάσει κάθε φωνή που αντιστέκεται και εκφράζει το δίκιο και την αλήθεια. Η πρόσφατη κλήση σε απολογία του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού (ΠΖ) Κωνσταντίνου Κεσόπουλου αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι επιδιώκεται η επιβολή σιωπής σε κάθε στρατευμένο και μόνιμο στέλεχος, που δίκαια εκφράζει τις ανησυχίες του για την προσωπική του ασφάλεια, το μέλλον της χώρας του και την ακεραιότητα της.

Η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους βαθαίνει μέρα με τη μέρα και οι κίνδυνοι άμεσης εμπλοκής είναι συνεχώς όλο και πιο ορατοί. Η παρουσία των ενόπλων δυνάμεων μας εκτός των συνόρων, όπως και οπλικών μας συστημάτων, αποσκοπούν στην προστασία των συμφερόντων της αστικής τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου και της διασφάλισης ζωνών επιρροής διαφόρων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Ο ελληνικός λαός, όπως και κάθε λαός, δεν είχε, δεν έχει, ούτε θα έχει ποτέ όφελος από τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση-ορμητήριο. Αντιθέτως, μόνο του «όφελος» είναι η ανησυχία για τα παιδιά του, η ανασφάλεια, ο φόβος και η συνενοχή στις εγκληματικές ενέργειες εις βάρος των άλλων λαών.

Είναι προκλητικές οι δηλώσεις της κυβέρνησης και των διάφορων υπερασπιστών της, που απευθύνονται σε φοιτητές, αγρότες, εργαζόμενους, απόρους, θύματα πλειστηριασμών και μιλάνε για «λίγη βοήθεια, στα μέτρα του εφικτού», αμελώντας τα δίκαια αιτήματα τους για χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας, της υγείας, της αγροτικής παραγωγής και άλλων, ενώ την ίδια στιγμή ανακοινώνονται το ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μετά το άλλο. Δίνονται δισεκατομμύρια για την παραλαβή Rafale, Belharra, F35 και άλλων εξοπλισμών, τα οποία με πρόσχημα την υπεράσπιση των συνόρων, καταλήγουν στο τέλος να συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, σε ασκήσεις, δολοφονικές επιχειρήσεις και γενοκτονίες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και κρατών-υποστηρικτών τους, που ουδεμία σχέση έχουν με την ειρήνη, την ασφάλεια, την ελευθερία και την δημοκρατία όπως προπαγανδίζουν.

Ως νέος στρατευμένος, που υπηρετώ τη θητεία μου, ενώνω τη φωνή μου με τους χιλιάδες στρατευμένους και το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, που αρνείται να συμμετέχει στη δολοφονία των άλλων λαών για τα συμφέροντα των λίγων, που αρνείται να υποταχθεί και να αποδεχθεί το φίμωτρο που του επιβάλλουν, που παλεύει για ειρήνη και ευημερία στο τόπο του, με ασφάλεια, αλληλεγγύη και αδελφοσύνη με τους άλλους λαούς. Αυτή η στάση είναι που εκφράζει τον όρκο και την υπόσχεση που έδωσε καθένας από εμάς, απέναντι στην Πατρίδα, στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, απέναντι στους γονείς μας, τα αδέρφια μας και τα παιδιά μας.

Να γνωρίζει λοιπόν, ο κάθε έφεδρος αξιωματικός που καλείται σε απολογία, ο κάθε στρατευμένος που διώκεται επειδή αντιδρά, ο κάθε ναύτης και στέλεχος που ανησυχεί όταν η φρεγάτα του συμμετέχει σε επεμβάσεις εκτός συνόρων, ότι είμαστε με το μέρος του, ότι βρισκόμαστε δίπλα του και ότι δεν είναι μόνος. Είμαστε πολλοί και θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι, αυτοί που υπερασπίζονται το δίκιο και την αλήθεια…

Σμηνίτης Πατρινέλης Φώτιος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...