Το «δώρο» των ΗΠΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ

Μονάδες του Αμερικανικού Στρατού (ΗΠΑ) έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με προορισμό Βαλκάνια και δυτικά σύνορα με τη Ρωσία (Defender Europe 2021) - Mάης 2021
Φώτο Αρχείου / Μονάδες του Αμερικανικού Στρατού (ΗΠΑ) έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με προορισμό Βαλκάνια και δυτικά σύνορα με τη Ρωσία (Defender Europe 2021) – Mάης 2021/ Πηγή: Eurokinissi

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, αναχωρεί για Ουάσιγκτον, προκειμένου να συνεχίσει εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ τον «Στρατηγικό διάλογο» ΗΠΑ – Ελλάδας, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την υποστήριξη των άλλων κομμάτων πλην ΚΚΕ. Συγχρόνως προβλέπεται και η υπογραφή μιας ανανεωμένης αμυντικής συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών, που αφορά την επέκταση και αναβάθμιση των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ ο ΥΠΕΞ φρόντισε να κάνει καθαρό το σκεπτικό της κυβέρνησης γύρω από το θέμα. Όπως δήλωσε «το αμερικανικό στρατηγικό και στρατιωτικό αποτύπωμα μετατρέπεται και μεταφέρεται», καθώς το επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους είναι πλέον ο Ινδικός και ο Ειρηνικός ωκεανός. Είπε όμως επίσης, ότι ενώ άλλες «ευρωπαϊκές χώρες είναι πλέον διατεθειμένες να πληρώσουν προκειμένου να διατηρηθεί η αμερικανική παρουσία στο έδαφός τους. Η Ελλάδα αποτελεί την εξαίρεση στην τάση αυτή …»!Με άλλα λόγια δηλαδή κατά τον κ. Δένδια πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που «μας έρχεται δωρεάν» η παραπέρα εξάπλωση της αμερικανικής μόνιμης παρουσίας στην ελληνική γη, στον αέρα και στην θάλασσα.

Για τον ελληνικό λαό λοιπόν δεν αποτελούν «δώρο» οι αμερικανικές βάσεις, ούτε και η επέκτασή τους σε χρόνο και χώρο, όπως πιστεύει η κυβέρνηση της ΝΔ και ετοιμάζεται να υπογράψει νεα συμφωνία. Άλλωστε τα «δώρα» αυτού του είδους τα έχει πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός και άλλοι λαοί στην ευρύτερη περιοχή και συνεχίζουν να τα πληρώνουν με αίμα, καταστροφές, κινδύνους και χρήμα!

Με το σκεπτικό του «δώρου» η κυβέρνηση ετοιμάζεται να συζητήσει και να υπογράψει μια ακόμη βαθύτερη εμπλοκή του λαού σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για επέκταση των βάσεων. Επιπλέον, προς χάριν της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» του ελληνικού κεφαλαίου, είναι έτοιμη «να τα δώσει όλα», σαν πρώτο βήμα πριν … το «μπάτε σκύλοι αλέστε …».

Είναι απαράδεχτη η πολιτική που εξασφαλίζει στις ΗΠΑ καλύτερες θέσεις για να εξαπολύσουν το δολοφονικό τους έργο, αδιαφορώντας ότι οι ίδιες αποτελούν μαγνήτη κινδύνων για τον ελληνικό λαό.

Δείτε ακόμα...