Το επόμενο Σαββατοκύριακο η πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι τον κορυφαίο αγωνιστικό σταθμό για το οργανωμένο εργατικό κίνημα, για τα εκατοντάδες συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αλλά και για τα πολλά ακόμα που συντονίζουν μαζί τους τη δράση, που εξασφαλίζουν τον κοινό βηματισμό σε μεγάλα μέτωπα πάλης, όπως για τους μισθούς, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τους αντεργατικούς νόμους κ.ο.κ.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Ιούνη, η καρδιά του εργατικού κινήματος, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των πιο ζωντανών τμημάτων της εργατικής τάξης, που δεν το βάζουν κάτω, θα χτυπάει στην εργατούπολη του Πειραιά. Εκεί, στη Δραπετσώνα, δίπλα στο λιμάνι των μεγάλων ταξικών συγκρούσεων, παραδίπλα από το Πέραμα όπου αδιάκοπα «δένεται τ’ ατσάλι» θα συναντηθούν, θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν για την κλιμάκωση της μεγάλης προσπάθειας, της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος οι εκατοντάδες συνδικαλιστές, εκπροσωπώντας σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Επιτροπές Αγώνα.

«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!»: Με το σύνθημα αυτό να διαδίδεται σε όλη τη χώρα, με το πλατύ άνοιγμα μπροστά στη Σύσκεψη, το ΠΑΜΕ επιδιώκει αυτή να αποτελέσει άλλη μια μάχη, να είναι κομβικό γεγονός στην πορεία του εργατικού κινήματος, για την ανάγκη η εργατική τάξη της χώρας, με την οργανωμένη πάλη της, με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση, με πίστη στις δυνάμεις της, να βάλει φρένο στην επίθεση που δέχεται και να περάσει στην αντεπίθεση δημιουργώντας τους όρους για την ανατροπή της πολιτικής που τσακίζει τις ανάγκες της.

Υστερα από 12 χρόνια που η εργατική τάξη έχει μπει σε ένα σπιράλ ατέλειωτης επίθεσης στα δικαιώματά της, που πληρώνει διαδοχικά την καπιταλιστική κρίση και την ανάπτυξη, την πανδημία και τον πόλεμο, που οι αντιθέσεις ενός σάπιου συστήματος μέχρι το μεδούλι έρχονται με όλο και μεγαλύτερη σφοδρότητα στην επιφάνεια, πλέον όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που ανησυχούν. Πλέον όλο και περισσότερους εργαζόμενους και συνδικαλιστές απασχολεί η υπόθεση της ανασύνταξης του κινήματος, το ερώτημα «τι κίνημα θέλουμε» μπαίνει κάθε φορά στην οργάνωση ενός αγώνα. Η ίδια η χρεοκοπία κάθε προσδοκίας από τις κυβερνητικές εναλλαγές, η ολοκληρωτική απαξίωση του εργατοπατερισμού της ΓΣΕΕ τροφοδοτούν αυτήν τη συζήτηση, με τη Σύσκεψη του ΠΑΜΕ να δίνει την ευκαιρία για να βρει δημιουργική και γόνιμη διέξοδο αυτός ο προβληματισμός.

Περισσότερες από 400 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Πρωτοβάθμια Σωματεία έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί 18 – 19 Ιούνη.

Ο αριθμός αυτός, 8 μέρες πριν την έναρξη της σύσκεψης, είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2016 και τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται δεκάδες ακόμα συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικές Συνελεύσεις σωματείων για να δηλώσουν συμμετοχή.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής συμμετέχουν 14 Ομοσπονδίες, 20 Εργατικά Κέντρα, περισσότερα από 365 σωματεία και συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και 42 συνταξιουχικά σωματεία.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...