Το Φεστιβάλ είναι μια θύελλα από νέους που βάζουν τις δυνάμεις τους για έναν σκοπό

Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ και μέλος του Π.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η προσέλευση του κόσμου στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι σαν θύελλα, μέσα στην οποία βλέπεις πρόσωπα με ανάταση να βάζουν τις δυνάμεις τους για έναν σκοπό». Τα λόγια του Κώστα Καζάκου χρησιμοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας με αφορμή την έναρξη σήμερα των τριήμερων εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στο πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον.

Όπως τόνισε, το Φεστιβάλ διατηρεί τη διαχρονική του ορμή, από τους αγώνες της νεολαίας, και καταφέρνει κάθε χρόνο να εξελίσσεται και να είναι πιο μέσα από ποτέ, στις αγωνίες των νέων ανθρώπων.

Ο Ν. Αμπατιέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μετά το ταξίδι του σε όλη τη χώρα, το Φεστιβάλ, που αποτελεί μια σταθερά κάθε Σεπτέμβρη, θα ξεπεράσει και φέτος το όριο των 100.000 ανθρώπων που θα το επισκεφτούν, για να απολαύσουν τις εκδηλώσεις και να συζητήσουν.

Ακόμα, χαρακτήρισε το Φεστιβάλ μια κόκκινη πολιτεία που προσιδιάζει στον κόσμο που θέλουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ να φτιάξουν, τον σοσιαλισμό. Αναφέρθηκε επίσης στους 350 καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις σε 5 σκηνές η οποία έχει το δικό της αποτύπωμα.

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, σχολιάζοντας επίσης τις δηλώσεις μελών της κυβέρνησης για «δύσκολο χειμώνα», τόνισε ότι το Φεστιβάλ είναι πεδίο συνάντησης και προετοιμασίας νέων αγώνων, ενόψει για παράδειγμα της πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα αφήσουμε να παγώσει λαϊκό σπίτι, σχολείο, πανεπιστήμιο».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...