Το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας – “Βαρύς” χειμώνας για τους φαντάρους

Πεντάγωνο Κτίριο
Πηγή : Eurokinissi

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοινώνει ότι προχώρησε στην εφαρμογή άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων για το σύνολο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση, μετά από μια σειρά μέτρων κομμένων και ραμμένων στα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων (κατάργηση ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδοτήσεις στο ρεύμα) αλλά και κοροϊδίας για τον λαό με τα διάφορα pass που δεν φτάνουν ούτε για τα ψώνια μιας βδομάδας στο σούπερ μάρκετ, τη βδομάδα που πέρασε ανακοίνωσε ένα νέο «πακέτο».

Στο πλαίσιο λοιπόν των περικοπών στην κατανάλωση ρεύματος που έχουν αποφασίσει κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι υπουργοί Ενέργειας, Εσωτερικών και Οικονομικών ανακοίνωσαν μέτρα για το Δημόσιο, που σύντομα θα υλοποιηθούν και στον ιδιωτικό τομέα.

Σ’ αυτά τα πλαίσια ακολουθεί και ο…στρατός.

Επιπλέον, το ΓΕΕΘΑ έχει εκδώσει φυλλάδιο με οδηγίες εξοικονόμησης ενέργειας, το οποίο θα διανεμηθεί στο σύνολο του προσωπικού.

Ο “δύσκολος χειμώνας” για τον οποίο προετοιμάζεται και το Γενικό Επιτελείο, θα κάνει τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων και υπηρεσίας του μόνιμου προσωπικού ακόμη δυσκολότερες.

Μην ξεχνάμε ότι κάθε χειμώνα οι φαντάροι που υπηρετούν τη θητεία τους διαμαρτύρονται για την έλλειψη θέρμανσης στους θαλάμους και τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Αλλού φταίει ο καυστήρας, αλλού τα απαρχαιωμένα κτίρια, με τους φαντάρους να την πληρώνουν.

Οι διάφορες πρωτοβουλίες για την “ενεργειακή εξοικονόμηση”, τη στιγμή, μάλιστα που οι όμιλοι θησαυρίζουν, επιδιώκουν να καλλιεργήσουν την παραίτηση από τη διεκδίκηση, την «παράλυση», την επικράτηση της λογικής «και μη χειρότερα».

Δείτε ακόμα...