Το Ιράν υπογράφει συμφωνίες συνεργασίας με τη Ρωσία

Ιράν σημαία

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την Τεχεράνη, το Ιράν είναι έτοιμο να υπογράψει συμφωνίες οικονομικές και εμπορικές με τη Ρωσία, προσφέροντας ανταλλακτικά αυτοκινήτων και αεριοστρόβιλους σε αντάλλαγμα για χάλυβα, ανέφερε η Press TV επικαλούμενη τον Ιρανό υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Ρέζα Φατέμι Αμίν.

Μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίασης της κοινής επιτροπής οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας Ρωσίας-Ιράν, ο υπουργός είπε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία μπορεί να χρησιμοποιήσει συμφωνίες ανταλλαγής για να αποκτήσει πρώτες ύλες απαραίτητες για τις βιομηχανίες μετάλλων και εξόρυξης της χώρας. Η χώρα χρειάζεται ψευδάργυρο, αλουμίνιο, μόλυβδο και χάλυβα.Σε αντάλλαγμα, το Ιράν μπορεί να προμηθεύσει ανταλλακτικά αυτοκινήτων και τουρμπίνες αερίου στη Ρωσία, είπε ο Αμίν.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν επίσης για παραδόσεις ανταλλακτικών και επισκευές στροβίλων που χρησιμοποιούνται από ρωσικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής. Επίσης, συμφώνησαν να μελετήσουν τις επιλογές των συμφωνιών ανταλλαγής σε ένα ευρύ φάσμα εμπορευμάτων και πρώτων υλών.

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ έφτασε στο Ιράν για επίσκεψη εργασίας στις 25 Μαΐου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...