Το Ισραήλ απαγορεύει να επιδεικνύονται σημαίες της Παλαιστίνης χαρακτηρίζοντας το υποστήριξη στην “τρομοκρατία”

Παλαιστίνη, υπό την στρατιωτική κατοχή του κράτους δολοφόνου, του Ισραήλ

Ο νέος υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως έδωσε εντολή στην αστυνομία να αφαιρεί παλαιστινιακές σημαίες που επιδεικνύονται σε δημόσιους χώρους.

Η Ισραηλινή νομοθεσία δεν απαγορεύει να επιδεικνύεται η σημαία της Παλαιστίνης, όμως αστυνομικοί και στρατιωτικοί έχουν τη δυνατότητα να την αφαιρούν αν κρίνουν ότι απειλείται η δημόσια τάξη.

Ο Μπεν-Γκβιρ είναι ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, και επιβλέπει την αστυνομία.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας υποστήριξε σε ανακοίνωσή του πως η επίδειξη της σημαίας της Παλαιστίνης σηματοδοτεί υποστήριξη στην «τρομοκρατία», χαρακτηρίζοντας τη σημαία της Παλαιστίνης “τρομοκρατική σημαία”.

«Δεν μπορεί αυτοί που παρανόμησαν να ανεμίζουν τρομοκρατικές σημαίες, να υποκινούν και να ενθαρρύνουν την τρομοκρατία, έτσι διέταξα να αφαιρούνται σημαίες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία από τον δημόσιο χώρο και να σταματήσει η υποκίνηση (βίας) εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ.

Τέσσερις νεκροί Παλαιστίνιοι μέσα στις 5 πρώτες μέρες του χρόνου

Χαρακτηριστικό των όσων ζει ο παλαιστινιακός λαός είναι πως μέσα στις πρώτες 5 μέρες του έτους ο κατοχικός ισραηλινός στρατός δολοφόνησε πέντε νεαρούς Παλαιστίνιους σε επιδρομές στη Δυτική Οχθη, εκ των οποίων οι τρεις έφηβοι.

Τα νέα θύματα των κατοχικών δυνάμεων προστίθενται στους πάνω από 200 Παλαιστίνιους που δολοφονήθηκαν το 2022, εκ των οποίων 47 ήταν παιδιά και έφηβοι. Το 2022 ήταν η χρονιά με τον μεγαλύτερο αριθμό Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους από τις κατοχικές δυνάμεις από το 2004.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Δείτε ακόμα...