Εκτός από τους ανελέητους βομβαρδισμούς και τις μαζικές δολοφονίες, το ισραηλινό κράτος – δολοφόνος χρησιμοποιεί την πείνα ως όπλο στην γενοκτονία που διαπράττει κατά του Παλαιστινιακού λαού, αποκόπτοντας την οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια.
Στη Λωρίδα της Γάζας είχε προγραμματιστεί να φτάσουν 370 φορτηγά με τρόφιμα και το Ισραήλ επέτρεψε μόλις 50. Εκτός από την έλλειψη τροφίμων, τραγική είναι η κατάσταση στα Νοσοκομεία που στερεύουν από το υγειονομικό υλικό που είναι απαραίτητο για την περίθαλψη αυτών που σφάζει ο ισραηλινός στρατός.
Σήμερα το Ισραήλ ανακοίνωσε πως σταμάτησε την επεξεργασία αιτημάτων από εμπόρους εισαγωγής τροφίμων στη Γάζα ώστε να σταματήσει ακόμη και αυτά τα ελάχιστα που εισέρχονταν στην περιοχή από το εξωτερικό με πρόσχημα την αποτροπή περίπτωσης να επωφελείται οικονομικά από την υπόθεση η Χαμάς.
Από την περασμένη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου έμποροι της Γάζας που εισήγαγαν τρόφιμα από το Ισραήλ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχασαν την πρόσβαση στο σύστημα της συντονιστικής επιτροπής του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας «COGAT» που επιτηρούσε τις αποστολές αρωγής και προϊόντων στον παλαιστινιακό θύλακα. Στοιχεία αυτής της ισραηλινής επιτροπής αναφέρουν πως από την 1η Οκτώβρη ως την περασμένη Τετάρτη πέρασαν στη Γάζα τη μέρα μόλις 29 φορτηγά από 175 που περνούσαν στην περιοχή μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου και από τουλάχιστον 500 που ήταν πριν την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο του 2023.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Οστιν επικοινώνησε και σήμερα με τον Ισραηλινό ομόλογο Γιοάβ Γκάλαντ συζητώντας τάχα για την «βελτίωση» της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα. Σε ξεδιάντροπη ανακοίνωση του Πενταγώνου αναφέρεται πως ο Οστιν «ενθάρρυνε την κυβέρνηση του Ισραήλ να εξακολουθήσει να λαμβάνει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση, επισημαίνοντας τις πρόσφατες ενέργειες του Ισραήλ με στόχο την αύξηση του όγκου της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Γάζα».
Η επικοινωνία έγινε με την παράλληλη «υπενθύμιση» της κυβέρνησης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ πως θα πρέπει να λάβει μέτρα «σε 30 μέρες» για να βελτιώσει την δραματική ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα γιατί ειδάλλως θα «βρεθεί αντιμέτωπο με περιορισμούς» στην αμερικανική στρατιωτική «βοήθεια».
Το αμερικανικό «τελεσίγραφο» των 30 ημερών προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του ανεκτικού επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, που τόνισε πως ως τότε θα πεθάνουν πολλοί άνθρωποι στη Γάζα…