Το Ισραήλ δολοφονεί με κάθε τρόπο τους Παλαιστίνιους

Μπορεί το Ισραήλ να διατυμπανίζει ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στους εμβολιασμούς πολιτών, ωστόσο οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν λάβει ακόμη τα πρώτα εμβόλια.

Το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να καλύπτει και τον αραβικό πληθυσμό της χώρας, αλλά και τις περιοχές της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας. Μάλιστα στη Δυτική Όχθη έχουν ήδη διαμοιραστεί εμβόλια στους ισραηλινούς εποίκους, αλλά όχι στους Παλαιστίνιους κατοίκους. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης σε δήλωσή του ανέφερε ότι το Ισραήλ αγνοεί τις υποχρεώσεις του σαν δύναμη κατοχής και προβαίνει σε φυλετικές διακρίσεις κατά των Παλαιστινίων, στερώντας τους το δικαίωμα στην κατάλληλα περίθαλψη.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε ότι θα αναμένει να λάβει τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό τον Μάρτιο, έπειτα από συμφωνία που έκανε με την AstraZeneca, ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δεν ανταποκρίνεται στην υποχρέωσή του να παραδώσει εμβόλια στις περιοχές που είναι υπό κατοχή.

Την εγκληματική πολιτική του κράτους του Ισραήλ καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ.

Εξάλλου δημοσιεύθηκε πρόσφατα η αποκαλυπτική για το 2020 έκθεση της ισραηλινής Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Κατεχόμενα (B’ Tselem).

Σε αυτήν αναφέρεται ότι οι ισραηλινές κατοχικές αρχές διοικούν μια περιοχή όπου κατοικούν περίπου 17.000.000 εκατομμύρια άνθρωποι και εκτείνεται από τον ποταμό Ιορδάνη μέχρι τις ακτές της Μεσογείου.

Στην έκθεση της ισραηλινής Οργάνωσης αναφέρεται ότι το Ισραήλ δεν είναι δημοκρατία. Είναι ένα ρατσιστικό καθεστώς απαρτχάιντ, που αντιμετωπίζει τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη ως έδαφός του. Η περιοχή των κατεχόμενων διοικείται με στρατιωτικό νόμο, ενώ οι εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίοι έποικοι δρουν ανεξέλεγκτα και ασκούν βία σε βάρος των Παλαιστινίων, σε συνθήκες πλήρους ανομίας και ατιμωρησίας.

Αυτά είναι τα έργα ενός κράτους – δολοφόνου που η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει αναγορεύσει σε στρατηγικό εταίρο στην περιοχή υπογράφοντας “αμυντική συμφωνία” μαζί του, εκπαιδεύοντας Έλληνες αξιωματικούς σε κοινές ασκήσεις με Ισραηλινούς που βομβαρδίζουν Παλαιστίνιους, σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή.

Δείτε ακόμα...