Το Ισραήλ είχε ξαναχτυπήσει το νοσοκομείο Αλ Αχλί καταγγέλλει Παλαιστίνιος υπουργός

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής είχαν ήδη χτυπήσει το νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Λωρίδα της Γάζας πριν από την επίθεση της Τρίτης που σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους, δήλωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ Μαλίκι, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως εσκεμμένη.

«Το Ισραήλ ήδη χτύπησε το νοσοκομείο πριν από δύο ημέρες, λέγοντας στους γιατρούς ότι αυτός ο σκόπιμος βομβαρδισμός ήταν μια προειδοποίηση», είπε ο αλ-Μαλίκι σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στη πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

«Αυτή ήταν η σκόπιμη δολοφονία γυναικών και παιδιών. Το Ισραήλ γνώριζε πού βρισκόταν το νοσοκομείο και το γεγονός ότι υπήρχαν εκατοντάδες άμαχοι εκεί, τόσο τραυματίες όσο και βίαια εκτοπισμένοι ως αποτέλεσμα του βάρβαρου βομβαρδισμού του», τόνισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, 471 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 342 τραυματίστηκαν στην επίθεση στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί. 

Ισραηλινές εντολές για εκκένωση μέρες πριν τον βομβαρδισμό

Παράλληλα, ο Αγγλικανός επίσκοπος της Ιερουσαλήμ, Χοσάμ Ναούμ, δήλωσε σήμερα ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Αλ-Άχλι είχε λάβει μέρες πριν από τον βομβαρδισμό προειδοποιήσεις τηλεφωνικά να εκκενώσει το νοσοκομείο.

Οι ειδοποιήσεις έγιναν το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ανέφερε ο επίσκοπος.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Αγγλικανός επίσκοπος τόνισε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου είχε λάβει μέρες πριν από το χθεσινό πλήγμα τρεις στρατιωτικές εντολές από το Ισραήλ για εκκένωση του νοσοκομείου.

«Ως άνθρωποι του κλήρου, δεν είμαστε στρατιωτικοί ειδικοί, δεν είμαστε δημοσιογράφοι για να αναλύσουμε, δεν είμαστε πολιτικοί, αυτό που λέμε εδώ είναι ότι αυτό που συνέβη στο νοσοκομείο είναι έγκλημα, είναι σφαγή», είπε ο Ναούμ.

Πηγή: TASS, Al Jazeera, Associated Press

Δείτε ακόμα...