Το Ισραήλ σφυροκοπά ασταμάτητα τη Λωρίδα της Γάζας – Πάνω από 10.000 οι νεκροί

Βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα συνεχίστηκαν για άλλη μία νύχτα καθώς ο αριθμός των νεκρών στην πολιορκημένη παλαιστινιακή επικράτεια φθάνει τους τουλάχιστον 10.022 από τις 7 Οκτωβρίου. 

Πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν και την περασμένη νύχτα από τις επιδρομές από ισραηλινά κατοχικά αεροσκάφη.

Οι ανταποκριτές του πρακτορείου WAFA ανέφεραν ότι ένας αριθμός αμάχων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα συνεχιζόμενων επιδρομών και βομβαρδισμών πυροβολικού στις συνοικίες Αλ Ζαϊτούν, Αλ Σουτζαΐγια και Ταλ αλ Χάουα και στον προσφυγικό καταυλισμό αλ Σάτι, δυτικά της Γάζας.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν πολλά σπίτια επίσης στην Τζαμπαλίγια και στο Μπέιτ Λαχίγια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 1,61 από τα 2,3 εκατομμύρια του πληθυσμού της Γάζας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω των αδιάκοπων βομβαρδισμών, που έχουν ήδη σκοτώσει περισσότερους από 10.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 4.100 παιδιών.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Γάζας, το 2% του συνολικού πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας έγιναν άμεσα θύματα της ισραηλινής «επιθετικότητας», είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν.

Την ίδια ώρα, ολονύχτιες συγκρούσεις σημειώθηκαν και στον καταυλισμό προσφύγων της Τουλκαρέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον εννέα θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των δύο Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Al Jazeera στη Ραμάλα.

Βίντεο δείχνουν στρατιωτικές φάλαγγες οχημάτων εντός της Τουλκαρέμ.

Από την έναρξη του πολέμου, 164 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε τις τελευταίες 24 ώρες κατά περίπου εννέα ή 10 άτομα.

Δύο από τους νεκρούς, από τον ενημερωμένο απολογισμό των νεκρών, ήταν κρατούμενοι που πέθαναν υπό ισραηλινή στρατιωτική κράτηση. Συνελήφθησαν στις 7 Οκτωβρίου.

Οι συνθήκες στις οποίες κρατήθηκαν και στις οποίες πέθαναν αυτοί οι δύο άνδρες είναι ακόμα αδιευκρίνιστες.

Πηγή: Al Jazeera, Wafa, Times of Gaza

Δείτε ακόμα...