Το Iwo Jima (LHD-7) βρίσκεται στην Κελτική Θάλασσα

To USS Iwo Jima (LHD 7)

Μια από τις Ναυρχίδες του αμερικανικού ναυτικού «αμφίβιας επίθεσης», το Iwo Jima (LHD-7), έχει αναπτυχθεί επί του παρόντος στην είσοδο του Στενού της Μάγχης στην Κελτική Θάλασσα.

Το μήκος 250 μέτρων, 40.000 τόνων Iwo Jima LHD-7 αναπτύσσεται επί του παρόντος στην Κελτική Θάλασσα μετά τον απόπλου από το Νόρφολκ την Πέμπτη, 25 Μαρτίου.

Το Iwo Jima συνοδεύεται από το ελικοπτεροφόρο USS Carter Hall (LSD-50) και το πλοίο αμφίβιων μεταφορών USS San Antonio (LPD-17).

Τα τρία πλοία αποτελούν μαζί την ομάδα Amphibious Ready (ARG) η οποία συμμετείχε σε μια άσκηση διάρκειας ενός μήνα, τον Μάρτιο, που ονομάζεται COMPTUEX (άσκηση σύνθετης μονάδας). Αποτελείται από προσομοίωση επιθέσεων από εχθρικά αεροσκάφη, πλοία και υποβρύχια σε πραγματικό χρόνο και – ασκήσεις στην ξηρά, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής επιδρομών σε αστικά περιβάλλοντα της ημέρας και της νύχτας.

ΗΠΑ: Ενισχύουν τις ναυτικές δυνάμεις τους σ’ όλα περάσματα

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις τους σ’ όλα τα εμπορικά και στρατηγικά περάσματα. Ο πολεμικός έλεγχος των “δρόμων μεταφοράς” ενέργειας κι εμπορευμάτων είναι καθοριστικός στον οικονομικό και στρατιωτικό ανταγωνισμό τοσο εντός του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όσο και απέναντι σε Ρωσία, Κινα και Ιράν.

Οι κίνδυνοι για τους λαούς αυξάνονται όσο κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...