Το καλοκαίρι του 2022 θα είναι έτοιμο για γεωτρήσεις το 4ο γεωτρύπανο της Τουρκίας

fatih-gewtrypano-ploio
Το τουρκικό γεωτρύπανο Fatih / Πηγή: MarineTraffic

Το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας θα ξεκινήσει γεωτρητικές δραστηριότητες το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ.

Το νέο πλοίο, θα είναι ικανό να επιχειρεί σε δύσκολες θαλάσσιες συνθήκες και θα ενταχθεί στο στόλο την άνοιξη του 2022.

Αυτό αποτελεί μέρος των ερευνητικών εργασιών που θα επιταχυνθούν το πρώτο τρίμηνο του 2022, με το γεωτρύπανο Fatih να έχει προγραμματίσει μία ακόμη γεώτρηση για την εξερεύνηση φυσικού αερίου.

Σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε τις προπαρασκευαστικές εργασίες σε όλες τις πηγές το 2022“, δήλωσε ο Donmez.

Η Τουρκία διαθέτει επί του παρόντος δύο σεισμογραφικά ερευνητικά πλοία, το Oruc Reis και το Barbaros Hayrettin Pasa και τρία γεωτρύπανα, το Fatih, το Kanuni και το Yavuz, τα οποία δραστηριοποιούνται στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.

Με την έναρξη της παραγωγής πέρυσι στη Μαύρη Θάλασσα, επιτεύχθηκε συνολική παραγωγή 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Πέρυσι, η συνολική παραγωγή φυσικού αερίου ανήλθε σε 457,82 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους είχε φτάσει τα 347,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, δήλωσε ο Donmez.

Οι εργασίες για την τοποθέτηση του αγωγού διανομής στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας θα ξεκινήσουν επίσης το πρώτο εξάμηνο του 2022, δήλωσε ο Donmez, προσθέτοντας ότι η πρώτη φάση της παραγωγής θα ξεκινήσει το 2023.

Πηγή: Anadolu

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...