Το Κίεβο αποστέλλει ενισχύσεις στο Χάρκοβο που αποτελεί στόχο νέας ρωσικής επίθεσης

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή ενισχύσεων στην περιοχή του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), που αποτελεί εδώ και μία εβδομάδα στόχο επίθεσης των ρωσικών στρατευμάτων, η οποία έχει αναγκάσει τις ουκρανικές δυνάμεις να υποχωρήσουν σε κάποιες περιοχές.

«Επιπλέον δυνάμεις αναπτύχθηκαν, έφεδροι είναι διαθέσιμοι», ανακοίνωσε στο Facebook ο εκπρόσωπος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Σεργκίι Νικιφόροβ, ύστερα από συνάντηση μεταξύ του Ουκρανού προέδρου και του αρχηγού των ουκρανικών δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρσκι.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την περασμένη Παρασκευή ευρείας κλίμακας επίθεση στη βορειοανατολική περιφέρεια Χαρκόβου με ακατάπαυστους βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις, ωθώντας το Κίεβο να κινητοποιήσει εφεδρείες για να στείλει ενισχύσεις. Εκτοτε οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην περιφέρεια του Χάρκοβο, η ομώνυμη πρωτεύουσα της οποίας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Σ’ αυτό το φόντο επισκέφθηκε, χθες, το Κίεβο ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Αντ. Μπλίνκεν, εκφράζοντας και την ανησυχία που υπάρχει στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο για ενδεχόμενη «κατάρρευση» του ουκρανικού μετώπου και τις συνέπειες για την ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας συνολικά στην Ανατολική Ευρώπη, στη Βαλτική και στη Μαύρη Θάλασσα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...