Το κίνημα θα ανασυνταχθεί και θα σαρώσει όσους υπονομεύουν τη ζωή του λαού

Παρέμβαση του Χρήστου Κατσώτη

Το κίνημα μέσα από το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής θα ανασυνταχθεί και θα σαρώσει όλους αυτούς που στηρίζουν το κεφάλαιο και υπονομεύουν τη ζωή του λαού, τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra». 

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, συνέχισε, έχουν κάθε όφελος να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτό το σύστημα που καθηλώνει τα δικαιώματα και τη ζωή τους, που είναι οδοστρωτήρας σε βάρος τους. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του, καθώς, όπως σημείωσε, το εργατικό κίνημα με την ανασύνταξή του θα βάλει μπροστά τις δικές του ανάγκες, συμμετέχοντας στους αγώνες σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Ο Χρ. Κατσώτης χαρακτήρισε πρόκληση τα μέτρα της κυβέρνησης για την ανεργία των νέων, υποστηρίζοντας ότι οι νέοι δεν «τρώνε κουτόχορτο» και η κυβέρνηση θα το βρει μπροστά της, όπως και οι προηγούμενες. Όπως πρόσθεσε, η ΝΔ προώθησε το μνημόνιο των μνημονίων, που είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου για να χρηματοδοτηθεί το οποιοδήποτε έργο θα πρέπει να υπάρχουν «προπαιτούμενα». «Προαπαιτούμενα», διευκρίνισε, που αποτελούν τη σάρωση των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού μας, με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που απαγορεύει την απεργία, δίνει το μητρώο των εργαζομένων στα χέρια των εργοδοτών κλπ.

Αναφορικά με τη ρατσιστική ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, επισήμανε ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα χαφιέ με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων. Είναι ανατριχιαστική, συνέχισε, αυτή η ρατσιστική αναπαραγωγή της λίστας με τα ονόματα των μαθητών και εκπαιδευτικών. Εμείς, πρόσθεσε, στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής δεν είχαμε αντίρρηση για την παραπομπή του, ωστόσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τις βαριές πολιτικές ευθύνες που έχει για τον ποιόν του βουλευτή της, αλλά και συνολικά για το κλίμα που διαμορφώνει και την ανοχή που έχει σε αυτή τη στάση που έχει απέναντι όχι μόνο σε αυτό, αλλά και σε άλλα θέματα και κλείνοντας το μάτι στην ακροδεξιά. 

Τέλος, για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ο Χρ. Κατσώτης ανέφερε  ότι εμείς ως ΚΚΕ αντιμετωπίζουμε με μεγάλο σεβασμό τις ιδιαιτερότητες κάθε ανθρώπου. Ωστόσο, το κύριο σήμερα είναι η μεγάλη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού που εκπορεύεται από την ΕΕ. Πρωτεύον είναι να έχει δουλειά ο κάθε ένας, να πληρώνεται να αμείβεται, να έχει ασφάλιση. Είμαστε, κατέληξε, ενάντια στις διακρίσεις για κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα τι είναι.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...