Το ΚΚΕ απαιτεί να παρθούν άμεσα μέτρα θωράκισης

Κορονοϊός Ψεκασμοί Σχολείων
Ψεκασμοί Σχολείων στο Άργος / Πηγή: Eurokinissi

Το ΚΚΕ απαιτεί, ήδη από τις 3/3, να παρθούν άμεσα 9 συγκεκριμένα μέτρα για τη θωράκιση του ελληνικού λαού από τον νέο κορονοϊό.

«Τα μέτρα αυτά αποτελούν προτεραιότητα. Χωρίς αναμονή, δράση τώρα για να δοθεί λύση στα προβλήματα. Κανένας συμβιβασμός με τις ανάγκες της οικονομίας των επιχειρηματικών ομίλων και των κερδών τους, την επιδημία που σαρώνει κοινωνικά δικαιώματα και ανάγκες»

Τμήμα Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Τα άμεσα μέτρα, με σύντομες διαδικασίες, που απαιτεί το ΚΚΕ από την κυβέρνηση είναι τα εξής:

 1. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές Υγείας.
 2. Να μονιμοποιηθεί τώρα όλο το προσωπικό που εργάζεται με «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, ορισμένου χρόνου κ.λπ. χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 3. Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
 4. Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής.
 5. Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κ.λπ.) να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Να παταχτεί η αισχροκέρδεια.
 6. Να εξασφαλιστούν η ιατρική παρακολούθηση, η επαρκής υγιεινή και διατροφή σε προνοιακά ιδρύματα, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία και τις σχολές, στις στρατιωτικές μονάδες, στις προσφυγικές δομές.
 7. Να πάρει όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα για τις μονάδες Υγείας, στο πλαίσιο της εργοδοτικής ευθύνης και να καλυφθούν όλα τα κενά σε γιατρούς Εργασίας και τεχνικούς Ασφαλείας. Αμεση και επίσημη ενημέρωση όλου του προσωπικού, όλων των κλάδων των μονάδων Υγείας.
 8. Να εξασφαλίσει πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και Ασφάλιση:
  α) Σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη της διασποράς.
  β) Σε ένα μέλος της οικογένειας που έχει άρρωστο παιδί, ή ηλικιωμένο, ή αν είναι κλειστό το σχολείο, ή ο βρεφονηπιακός σταθμός.
 9. Να αυξήσει τα δρομολόγια όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για αποφυγή του συνωστισμού, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...