Το ΚΚΕ δεν ζητάει επιτροπές κοινής αποδοχής, έχει ριζικά διαφορετική πολιτική για την υγεία – Η δευτερολογία του Δ. Κουτσούμπα στη συζήτηση για την ακρίβεια

Την συνταγή της ατομικής ευθύνης που ακολουθεί η κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας, «που μας έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση», στηλίτευσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την ακρίβεια. 

Υπογράμμισε πως τα απαράδεκτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά το οξύνουν παραπέρα. «Αυτό που δεν υπάρχει -ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ- είναι το πολιτικό σχέδιο που θα προτάσσει την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας κι όχι τις προτεραιότητες και τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών του φαρμάκου», επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Έφερε ως παράδειγμα τις καταγγελίες των Εργατικών Κέντρων Πάτρας και Αμαλιάδας, για την άγρια εκμετάλλευση χιλιάδων μεταναστών που εργάζονται στη Μανωλάδα ως εργάτες γης στα φραουλοχώραφα, ανασφάλιστοι, ζουν σε άθλιες συνθήκες, σε τρώγλες από νάϊλον, μέσα στη λάσπη, εκτεθειμένοι στην ασυδοσία των εργοδοτών και με την ανοχή των τοπικών αρχών. Σε περίπου 7.000 εργάτες, μόνο οι 150 είναι εμβολιασμένοι και παρότι ζητούν οι ίδιοι τον εμβολιασμό τους, οι κρατικές αρχές αδιαφορούν και διαδίδεται ότι υπάρχει έλλειψη εμβολίων. Κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για τον εμβολιασμό τους και την κατέστησε υπεύθυνη για την εκδήλωση είτε της πανδημίας είτε άλλης νόσου στην περιοχή. 

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν ζητά υπουργούς και επιτροπές κοινής αποδοχής, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι προτάσεις και οι θέσεις του ΚΚΕ δεν έχουν τίποτα κοινό με τη κοινή στρατηγική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ,  για την περίφημη συνύπαρξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα στην υγεία κ.α. Πρόσθεσε πως η σύγκλιση των δύο κομμάτων φάνηκε για άλλη μία φορά και στη σημερινή συζήτηση, παρά τις κοκορομαχίες που εκφράστηκαν. 

Κάλεσε τον λαό και τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν τον δρόμο του αγώνα, το δρόμο της μάχης που είναι ένας δρόμος ευθύνης και συγκρούσεων. Ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα είναι ικανό να ανατρέψει το σημερινό πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο αλλάζουν οι κυβερνήσεις όχι όμως και αυτοί που κάνουν κουμάντο. Σε αυτή την υπόθεση το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις, κατέληξε ο Δ. Κουτσούμπας.  

Στην αρχή της ομιλίας του κατήγγειλε τις ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απαράδεκτη κατάσταση με την άδεια αίθουσα της Βουλής, καθώς είχαν αποχωρήσει τόσο οι αρχηγοί τους όσο και οι βουλευτές, από τη συζήτηση για την ακρίβεια.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...