Το ΚΚΕ έχει καταλογίσει συγκεκριμένες ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών

«Επειδή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φάει άλλο ένα χαστούκι από τους φοιτητές» στις φοιτητικές εκλογές, «προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα. Να φύγει δηλαδή η συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους», τόνισε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας στην «ΕRTNEWS» τη συζήτηση που έχει ανοίξει η κυβέρνηση περί «ανομίας» στα Πανεπιστήμια. 

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αξιοποιεί και υπερπροβάλλει καταδικαστέα γεγονότα γιατί «θέλει να εντείνει το κλίμα καταστολής και να φτιάξει αυτό που ονειρεύεται, το Πανεπιστήμιο Ανώνυμη Εταιρεία». Ακριβώς γι’ αυτό τσουβαλιάζει γεγονότα που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, με μορφές αγώνα που επιλέγουν οι φοιτητές μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις.

Σχετικά με την πρόταση της διαγραφής φοιτητών, επισήμανε πως πρόκειται για ένα «απαράδεκτο, αυταρχικό, αποκρουστικό μέτρο», προσθέτοντας πως πρέπει να εμποδίσουμε «να τυλίγονται σε μια κόλλα χαρτί ακόμα και αγωνιστές φοιτητές».

Για όλα αυτά, η απάντηση πρέπει να είναι η μαζική συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές στις 14 Μάη και η υπερψήφιση της «Πανσπουδαστικής» η οποία γκρέμισε τη ΔΑΠ από την πρώτη θέση, επισήμανε. Ενώ υπενθύμισε ότι η κυβερνητική παράταξη στα Πανεπιστήμια ενοχοποιείται για τη λογική της εξαγοράς και για διάφορα τέτοια φαινόμενα.

Η Χρ. Παναγιωτακοπούλου αναφέρθηκε επίσης στο έγκλημα των Τεμπών, εξηγώντας πως η δικογραφία και η μήνυση γονιών που κατατέθηκαν στη Βουλή, επιβεβαιώνουν όσα είχε αναδείξει το ΚΚΕ με το πόρισμά του στην Εξεταστική Επιτροπή, που «καταλόγιζε συγκεκριμένες ευθύνες, ποινικές ευθύνες, σε βαθμό μάλιστα κακουργήματος». Συμπλήρωσε πως το ΚΚΕ θα στηρίξει την πρόταση για την Προανακριτική, «η οποία όμως πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της. Πρέπει να καλέσει μάρτυρες. Δηλαδή να μην είναι όπως ήταν με την υπόθεση Τριαντόπουλου. Να μην ξαναζήσουμε αυτό το φιάσκο».

Ξεκαθάρισε ακόμη πως αυτή η συζήτηση «δεν είναι ένα στενό νομικό ζήτημα. Είναι και πολιτικό, καθαρά πολιτικό». Επομένως, το ΚΚΕ θα την στηρίξει με το δικό του σκεπτικό και δεν θα ξεπλύνει τις ευθύνες που έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για την τραγική κατάσταση στον σιδηρόδρομο. Ειδικά για το «προσκλητήριο» που απευθύνει η Ζ. Κωνσταντοπούλου για την υπογραφή κοινού αιτήματος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε πως δεν θα γίνουμε το πλυντήριο «προκειμένου να ξεπλυθούν κόμματα που έχουν σοβαρές ευθύνες για το ότι φτάσαμε σε αυτό το έγκλημα, κόμματα που βγάζουν λάδι την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προσθέτοντας πως «πρέπει να βάλουμε στο σκαμνί την ίδια την ΕΕ, που δική της πολιτική είναι η πολιτική της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων, για να φτάσουμε τελικά να διαχωριστούν οι ράγες από τα τρένα και να οδηγηθούμε σε αυτό το έγκλημα». 

Αναφερόμενη στα εγκλήματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου «όλους μας συγκλονίζουν αυτές οι εικόνες με τα σκελετωμένα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στην τροφή», επισήμανε πως έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο. «Καμία μάνα και κανένας πατέρας δεν μπορεί να δείξει ανοχή σε αυτό το έγκλημα που διαπράττεται μπροστά στα μάτια μας», είπε και κάλεσε να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η αλληλεγγύη προς τον Παλαιστινιακό λαό που «διεκδικεί το αυτονόητο, να έχει το δικό του κράτος». 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...