Το ΚΚΕ εκφράζει αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό και είναι αντίθετο σε κάθε διχοτομική λύση

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή με αντιπροσωπεία του ΚΣ ΕΔΕΚ Κύπρου με επικεφαλής τον πρόεδρό του Μαρίνο Σιζόπουλο.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΣ ΕΔΕΚ συμμετείχαν η Μαρία Βασιλειάδου, αναπληρώτρια πρόεδρος και ο Μορφάκης Σολωμονίδης, γενικός διευθυντής. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι οικονομικές συνέπειές του και έγινε αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό και την αντίθεση του ΚΚΕ σε κάθε διχοτομική λύση στο κυπριακό πρόβλημα. Αναφέρθηκε στις θέσεις του Κόμματος για Κύπρο ανεξάρτητη, ένα και όχι δύο κράτη, με μία και μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα. Κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς κατοχικά και άλλα ξένα στρατεύματα και βάσεις, χωρίς εγγυητές και προστάτες, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...