Το ΚΚΕ για τη νέα μετάλλαξη: “Να καταργηθούν οι πατέντες σε εμβόλια και φάρμακα – Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας”

Καθώς οξύνεται η ανησυχία των επιστημόνων για τη νέα μετάλλαξη αποφασίζονται μέτρα που αφορούν τις ταξιδιωτικές οδηγίες/περιορισμούς για χώρες της Νότιας Αφρικής. Ωστόσο, Η ανάγκη να φτάσει το εμβόλιο στις χώρες της Αφρικής αλλά και να καταργηθεί η “πατέντα” σε εμβόλια και φάρμακα είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Για τις εξελίξεις αυτές σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

“Ο κίνδυνος για νέες μεταλλάξεις αποδεικνύει ότι όσο το εμβόλιο αποτελεί χρυσοφόρο εμπόρευμα που υπηρετεί τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς μεγάλων ομίλων και καπιταλιστικών κρατών τόσο θα καθυστερεί ο εμβολιασμός και θα συνεχίζεται η θανατηφόρα πορεία της πανδημίας. Θύμα αυτών των ανταγωνισμών είναι ιδιαίτερα οι λαοί των πιο φτωχών χωρών, που αυτή τη στιγμή ο εμβολιασμός δεν είναι πάνω από το ποσοστό του 6% του πληθυσμού τους.

Γι’ αυτό, μαζί με την ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας απ’ την πανδημία, ιδιαίτερα της στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας, γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο το αίτημα κατάργησης κάθε “πατέντας” σε εμβόλια και φάρμακα, η οποία συνδέεται άμεσα με την παρασιτική κι επικίνδυνη καπιταλιστική ιδιοκτησία”.

Δείτε ακόμα...