Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Δ. Μακεδονία

Επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Κοζάνη
Επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Κοζάνη / Πηγή: Eurokinissi

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει, για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, στην Δυτική Μακεδονία:

“Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία συνοδεύτηκε με τις γνωστές εξαγγελίες περί “απολιγνιτοποίησης” και “πράσινης δίκαιης μετάβασης”, όταν είναι πλέον φανερό ότι αυτή η πολιτική μόνο δεινά και ανεργία φέρνει στον λαό της περιοχής, ενώ ευθύνεται για το πανάκριβο ρεύμα και την ενεργειακή φτώχεια που πλήττει συνολικά τον λαό.

Επειδή η επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και τις αγωνίες, επέλεξε να απαντήσει στο λαό που διαδήλωνε με αστυνομική καταστολή, ΜΑΤ και χημικά.

Το «νέο παραγωγικό μοντέλο» που οραματίζεται για τη Δυτική Μακεδονία είναι φτιαγμένο από τα ίδια παλιά υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της εμπορευματοποίησης του αγαθού της ενέργειας, που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, προκειμένου να ανοίξουν νέα πεδία “πράσινης” κερδοφορίας σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο λαός της περιοχής μπορεί και πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε αυτή την πολιτική και να διεκδικήσει να ζει με βάση τις δυνατότητες της εποχής και τις σύγχρονες ανάγκες του.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...