Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση Ερντογάν για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων

Με ανακοίνωσή του το ΓΤ της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση Ερντογάν να ανοίξει το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων στα Κατεχόμενα ενώ σημειώνει ότι η απόφαση αυτή είναι ενταγμένη στη διαιώνιση της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο και αποτελεί μέρος των διχοτομικών σχεδίων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση Ερντογάν για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Η απόφαση αυτή είναι ενταγμένη στη διαιώνιση της 46χρονης τουρκικής κατοχής στο 37% των εδαφών της Κύπρου και αποτελεί μέρος των διχοτομικών σχεδίων που εξυφαίνονται.

Οι εξελίξεις αυτές αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την υποκριτική στάση της ΕΕ, των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, που φουσκώνουν τα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας προωθώντας στρατηγικές σχέσεις με την αστική τάξη της Τουρκίας. Παράλληλα εκθέτουν την κυβέρνηση της ΝΔ, που εμπλέκει ακόμα πιο βαθειά τη χώρα στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και καλλιεργεί επικίνδυνο εφησυχασμό στο λαό.

Σήμερα γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο να δυναμώσει η απαίτηση για Κύπρο ανεξάρτητη, ένα και όχι δύο κράτη, με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις, χωρίς εγγυητές και προστάτες, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Δείτε ακόμα...